imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatni program zamijene baterije za 13” MacBook Pro uređaje bez Touch Bara


Baterija nekoliko MacBook Pro modela bi mogla nabreknuti zbog kvara komponente. Apple je otkrio problem te sada nudi besplatan program zamijene baterije. Pogledajmo kako provjeriti ispunjava li vaš uređaj uvijete potrebne za besplatnu zamjenu.

O čemu je riječ?

Appleova službena izjava je sljedeća:

Apple je utvrdio da bi se u određenom broju 13-inčnih MacBook Pro uređaja (bez Touch Bara) komponenta mogla pokvariti, i time uzrokovati proširenje ugrađene baterije. Ovo nije sigurnosni problem i Apple će zamijeniti baterije uređaja koji ispunjavaju uvijete, bez naknade. Pogođene jedinice su proizvedene između listopada 2016. i listopada 2017. godine, a pogodnost za zamjenu baterije se utvrđuje serijskim brojem proizvoda.

Ukratko: u slučaju različitih uređaja, nakon nekog vremena baterija može zakazati. Nikada nismo vidjeli modele MacBooka Pro koji imaju isti problem a nije bilo ni svjetske afere, stoga postoji vjerojatnost da je samo nekolicina uređaja zahvaćena ovim problemom.

Međutim, ako ispunjavate uvijete za program, definitivno biste trebali baciti oko na njega jer nabrekla baterija može naštetiti i drugim komponentama.

Ispunjavam li uvjete?

Možete to provjeriti vrlo lako:

  • Kliknite na Appleov logo u gornjem lijevom kutu trake izbornika
  • Odaberite O ovom Mac računalu
  • Na prvoj kartici pop-up prozora kopirajte serijski broj vašeg uređaja (12 znamenki dug)
  • Posjetite ovu službenu stranicu Applea
  • Zalijepite vaš serijski broj u prazno polje i pritisnite Pošalji

Nakon nekoliko sekundi ćete znati imate li pravo na zamjenu. Ako imate, stići će vam sljedeća poruka (koja je trenutno dostupna samo na engleskom):

The serial number you entered is eligible for this program. Please choose one of the service options below.

Imam pravo na zamjenu, što mi je činiti?

Prije svega, zakažite sastanak putem ove web-stranice. U servisu će provjeriti vaše pravo na zamjenu, te pregledati uređaj za bilo kakva vanjska oštećenja koja bi mogla spriječiti zamjenu baterije.

Ako je sve u redu, potrebno je samo nekoliko dana (ovisi od servisa do servisa) za popravak vašeg uređaja, koji će vam biti vraćen s baterijom bez pogreške – i sve to besplatno.

Važno je i preporučljivo načiniti sigurnosnu kopiju svih vaših podataka prije nego što odnesete vaš uređaj u servis jer bi svi podatci mogli biti izgubljeni tijekom zamijene baterije.

Ako ste zaboravili na to ili ne znate kako to učiniti, možete zatražiti kolege u servisu da to učine umjesto vas kada donesete uređaj, ali ta usluga se naplaćuje te nije pokrivena u sklopu programa zamijene baterije.

Dobro je znati…

  • Zamjena baterije neće produljiti trajanje jamstva na vašem uređaju.
  • Ako ste već zamijenili bateriju kod ovlaštenog servisnog partnera i platili tu uslugu, možete zatražiti naknadu od Applea. Za više detalja, trebate ih kontaktirati.
  • Program vrijedi 5 godina od kupnje.

Ako imate bilo kakvih pitanja, ne ustručavajte se i javite nam!

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!