imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Besplatna aplikacija tjedna: Zip-Zap


Ovaj skraćeni radni tjedan napokon završava, a mi ćemo – kao i obično – započeti petak besplatnom aplikacijom tjedna po izboru Applea. Ovoga puta radi se o logičkoj igrici Zip-Zap.

Morate zapamtiti samo dvije stvari ako odlučite igrati Zip-Zap: zatvara se na dodir, a otvara kada ništa ne dirate. Tako možete upravljati objektima koji izgledom podsjećaju na blokove za građenje, te doći do krugova koji označavaju završetak razine. Da budemo precizniji, nije nužno da baš te objekte pomičete prema krugovima, nego možda i neke druge elemente ili loptu. Stvar je u tome da ćete moći koristiti samo konzolu za kretanje.

01_free_app_of_the_week_zipzap

Osoba koja je u potpunosti odgovorna za stvaranje ove igre je Philipp Stollenmayer, a premda zvuči lagano, stvarno je zabavna. Za početak, trebat će vam otprilike tri sekunde da naučite kako upravljati. Zatim, ne postoji jedan točno određen način na koji možete prijeći razinu – postoji gotovo neograničen broj mogućih rješenja, od očiglednih do onih manje konvencionalnih. A kao treće, stvarno je smiješno gledati kako vaš škripavi metalni objekt s mukom prelazi razine. Njegovo će vas kretanje možda podsjetiti na crva ili tuljana.

Čitava igra ima više od 100 razina. One su u početku prilično jednostavne, ali kako napredujete, trebat ćete sve više razmišljati ili se pak oslanjati na reflekse, jer je vrijeme ključno u nekim razinama. Igra inače košta dva eura, ali sada je možete preuzeti besplatno, a ne zahtijeva ni kupnju dodataka.

Preuzmite Zip-Zap iz App Storea (univerzalna, na akciji, besplatna)

Iako je Zip-Zap prilično zabavan, vama se možda neće svidjeti u jednakoj mjeri kao i nama. Stoga smo izdvojili i neke druge aplikacije koje su sada besplatne. To nije bio lagan zadatak jer ovog tjedna i nije bilo mnogo besplatnih aplikacija. Najbolje je da ih što brže preuzmete jer ova ponuda može vrlo kratko trajati.

Wee Rockets

02_free_app_of_the_week_zipzap

Tko nije želio izgraditi svemirski brod kada je bio dijete? Vjerojatno i današnji klinci u dobi između dvije i šest godina imaju iste želje, a igra Wee Rocket osmišljena je baš za njih. Prvenstveno se radi o igri za razvijanje vještina namijenjenoj maloj djeci, ali vjerujemo da će biti zanimljiva svima, bez obzira na dob. Igra je još neko vrijeme dostupna besplatno, a inače košta tri eura.

WiFi widget

03_free_app_of_the_week_zipzap

Kao što i sam naziv govori, radi se o iOS widgetu kojem je svrha olakšati pronalaženje WiFi mreže. Možete odmah vidjeti na koju ste mrežu spojeni, brzo unijeti lozinku, ili se pak povezati s nekom drugom mrežom. Štoviše, možete testirati i brzinu same mreže.

AnyRate Pro

04_free_app_of_the_week_zipzap

Tako je, ponuda besplatnih aplikacija toliko je loša da moramo posegnuti za onom koju smo prezentirali prošlog tjedna: radi se o krasnoj aplikaciji za konverziju valuta na temelju Yahooovih financijskih podataka. U samoj aplikaciji pronaći ćete ugrađeno računalo, grafički prikaz promjene tečaja, a omogućena je i podrška za 3D Touch. Premda za konverziju valuta možete koristiti i Spotlight, aplikacija AnyRate Pro ima neke dodatne funkcije, a trenutno je i najbolji izbor jer je možete preuzeti besplatno umjesto za uobičajenih pet eura.

Smart Merge Pro

05_free_app_of_the_week_zipzap

Nikada niste vodili brigu o svom adresaru pa je sada pun duplikata i drugih nepotrebnih informacija? Smart Merge Pro može vam pomoći: traži duplikate te kontakte bez imena ili broja. Ipak, kao i s drugim aplikacijama ove vrste, budite pažljivi!

Cardinal Land

Radi se o igri slagalice u kojoj možete sastavljati fotografije životinja povezivanjem različitih oblika – slično kao kod kineskog tangrama. Dovršene slike možete poslati na svoj Apple Watch te ih ondje iskoristiti kao pozadinu za sat. Igra je vrlo lijepa, te ponekad teška. U svakom slučaju, isplati se preuzeti je!

GlowOne

06_free_app_of_the_week_zipzap

Završimo s igrom za macOS. GlowOne zanimljiva je i pomalo retro igra u kojoj upravljate skakanjem svjetlećeg balona. Cilj je sakupiti sve stvari koje ne sliče ničemu, a zatim doći do vrata na kraju razine – a sve to unutar zadanog vremenskog okvira. Igra je prije koštala jedan euro, ali sada je besplatna.

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.