imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Besplatna aplikacija tjedna: The Robot Factory


Ovaj petak obilježava početak zadnjeg vikenda uoči WWDC-ja. Ako ne znate kako ubiti vrijeme do početka sljedećeg tjedna, isplati se baciti oko na ovotjednu besplatnu aplikaciju. Apple je odabrao aplikaciju prvenstveno namijenjenu djeci, naziva The Robot Factory.

Možda će ime Tinybop mnogima zvučati poznato i to najvjerojatnije zato što je njihova igra The Robot Factory proglašena najboljom igrom za iPad 2015. godine. Osim toga, u App Storeu ima i hrpa njihovih igara osmišljenih prvenstveno za djecu. Evo što je Apple napisao o ovotjednoj besplatnoj aplikaciji:

Djeca (i svi koji se tako osjećaju) mogu osloboditi znanstvenika u sebi pomoću ove očaravajuće pametne opreme za stvaranje robota, koja sadrži milijune različitih kombinacija za stvaranje mehaničkih kreacija. Bilo da gradite robota na kotačićima s lasernim pištoljima umjesto ruku ili pak veselog automata koji skakuće na federima, možete ga odvesti u šetnju šumom te vidjeti koliko ste ga uspješno dizajnirali, a možda i otkriti da treba neka poboljšanja. Iako The Robot Factory poučava o nekim zgodnim osnovama fizike, mi ga volimo igrati jer je zbilja zabavan.

01_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Radi se o jednostavnoj igri stvorenoj prvenstveno za djecu u dobi između šest i osam godina. Imate više od 100 različitih robotskih dijelova u raznim skupinama (noge, glave, ruke, itd.), i možete ih spajati i kombinirati kako želite. Kada dovršite svoje remek-djelo crvenih očiju opremljeno kružnom pilom i svjetlosnim mačem, možete odabrati idealnu paletu boja za njega te ga poslati na otvoreno.

Ondje možete pomicati svojeg robota u lijevu i desnu stranu, a – ako ste bili dovitljivi te mu stavili krila – može i poletjeti, te tako otkrivati svijet. Sve aktivne elemente možete uključivati i isključivati u donjem lijevom kutu. Nakon nekog vremena, baterija vašeg robota ispraznit će se, a možete ga i razbiti ako ne budete dovoljno oprezni: u tom slučaju, možete se vratiti u atelje te ga uštimati. Postoje i dodaci, poput snimanja zvuka svog robota; na raspolaganju imate i opširne upute na engleskom koje vam mogu pomoći da se snađete u ovom svijetu robota.

Ne tvrdimo da će vas The Robot Factory okupirati satima, ali može vas zabavljati neko vrijeme. Ali sigurni smo da će ciljana publika uživati u ovoj igri te je igrati jako dugo. Možete dobiti i naljepnice za iMessage te čak aplikaciju za Apple TV s verzijama igre za iPhone i iPad. Sada kada je besplatna, uštedjet ćete oko 35 kn.

Preuzmite The Robot Factory iz App Storea (univerzalna, besplatna)

Kao i obično, sastavili smo popis dodatnih aplikacija koje su sada besplatne. Ako vam se ne sviđa The Robot Factory, provjerite što smo vam još pripremili. Samo požurite s preuzimanjem jer akcije mogu završiti u svakom trenutku.

Onirim – Solitaire Card Game

Onirim je kartaška, odnosno društvena igra s pričom. Razvojna ekipa Asmodee Digital neslužbeni je vladar ovog žanra, pa ako ste ljubitelj ovakvih igara, obavezno je preuzmite dok je još uvijek besplatna.

Puzzlewood Quests Premium

02_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Kao što i samo ime govori, ovo je logička igra. Možete rješavati različite logičke igre, poput sudokua, osmosmjerki ili labirinata, te tako napredovati kroz razine. S ovom akcijom možete uštedjeti oko 25 kn, a nema ni dodatnih kupnji za proširenje igre.

Morphopolis

03_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Morphopolis je avanturistička igra u kojoj trebate pronaći skrivene predmete i rješavati različite zagonetke, a sve u ručno crtanom okruženju. Sada je dostupna besplatno umjesto uobičajenih 16,99 kn.

Blur – stvorite prekrasne wallpapere

04_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Ako volite često mijenjati pozadinske slike na svom iPhoneu, ovo je idealna aplikacija za vas. Pruža minimalistička rješenja time što omogućuje zamućivanje doslovno svega što poželite, a na taj način možete stvoriti razne uzbudljive i šarene wallpapere. Ne znamo zašto inače košta 16,99 kn, ali sada je besplatna.

Knights of Pen & Paper 2

05_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Ovo je prava retro igra s pikseliziranom grafikom te podjelom na razine, te nudi sve što definira ovakvu vrstu igara. Možete sastaviti svoju grupu kako god želite, a onda sakupiti gomilu predmeta te ispuniti brojne zadatke. A sve je to sada besplatno umjesto uobičajenih 34,99 kn.

Easy Spending

06_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Radi se o aplikaciji za kontrolu vlastitih troškova, pomoću koje točno možete znati koliko novaca trošite i na što. Možete je zaštititi lozinkom, pretraživati unutar nje, postaviti podsjetnike za plaćanje računa te razne slične stvari. A možete uštedjeti i 16,99 kn koliko biste inače platili ovu aplikaciju.

Gangster Granny 2: Madness

07_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Ovu igru nismo mogli zaobići jer ima zbilja jedinstven koncept. U njoj vaša draga bakica i nije baš tako slatka jer razbija sve koji joj se nađu na putu – osobito policajce. Ova 3D pucačina sada je besplatna umjesto uobičajenih 8,99 kn, ali možete potrošiti mnogo na dodatke.

Airnotes

08_free_app_of_the_week_the_robot_factory

Današnja aplikacija za macOS je Airnotes, nevjerojatno pregledna i jednostavna aplikacija za vođenje bilješki. Postavlja se u početni izbornik pa je možete otvoriti jednim klikom miša. Možete pisati koliko god želite, a zatim je opet zatvoriti samo jednim klikom. Ima omogućenu sinkronizaciju s iCloudom, pa će stalno spremati vaše bilješke u oblak, a uskoro će biti objavljena i iOS verzija.

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.