imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Streaks Workout


Još nas samo četiri dana dijele od 12. rujna, kada će Apple predstaviti nove iPhone uređaje. Do tada, trebali bismo trošiti svoje vrijeme korisno, stoga evo besplatne aplikacije tjedna, koja je ovaj puta fitness aplikacija pod nazivom Streaks Workout.

Ostavljamo ljeto za sobom, ali nikada nije prerano da se počnete pripremati za sljedeće ljeto kako biste mogli pokazati najbolje ‘tijelo za plažu’ ikad. Također ne bismo trebali zaboraviti na onih nekoliko sretnika koji svoje zimske praznike provode na Sejšelima. Aplikacija koju je Apple odabrao kao ovotjednu besplatnu aplikaciju tjedna, Streaks Workout, bi mogla biti korisna objema stranama – pomaže vam u vježbanju.

U redu, mogli biste reći, to je sve odlično i sjajno, ali već postoji nevjerojatna količina takvih aplikacija! Što ovu aplikaciju čini toliko jedinstvenom da je odabrana za promociju? Pa, najvjerojatnije minimalistički dizajn koji je zainteresirao Apple. Svrha ove aplikacije je da vas navede da vježbate svaki dan s vježbama koje možete raditi čak i kod kuće, ne zahtijeva nikakvu specijaliziranu opremu, čak ni par ručnih utega. Pitanje je koliko učinkoviti možemo biti na ovaj način, ali je ipak bolje od ničega.

Aplikacija nasumično odabire 6 vježbi od sveukupno 18 za vježbanje. Prema zadanim postavkama, možete odabrati između 4 različita vremena trajanja, 6, 12, 18 i 30 minuta, iako vam to samo približno govori koliko ćete vremena provesti vježbajući. To u potpunosti ovisi o vama, hoćete li završiti s vježbanjem na vrijeme, a možete stvoriti i personalizirane planove. Vježbe se objašnjavaju uz pomoć čovječuljaka na zaslonu, a također dobijete i kratko objašnjenje u obliku teksta, iako je prilično upitno koliko točno možete izvesti vježbu isključivo na temelju tih objašnjenja.

Streaks Workout također ima integrirani HealthKit, tako da automatski možete sinkronizirati svoje dnevne vježbe s aplikacijom Zdravlje, a aplikacija im može i tamo pristupiti. Glasovna kontrola je vrlo zanimljiv dodir: ne morate nabadati po zaslonu nakon što završite s jednom vježbom, a čak možete započeti svoje prilagođeno vježbanje s jednom glasovnom naredbom Siri. Također možete preuzeti aplikaciju na Apple TV i Apple Watch uz iPhone i iPad, i budimo iskreni, zadnje opcije vjerojatno imaju najviše smisla u slučaju takve aplikacije.

Ako želite malo vježbati, ali ste stvarno lijeni i zaista ne želite trošiti vrijeme na to, Streaks Workout bi mogao biti odličan izbor: možete se osjećati kao da ste učinili sve za zdraviji način života čak i nakon 6 minuta vježbanja. Iako ništa ne jamči da ćete zapravo otvoriti aplikaciju tri dana kasnije i nastaviti – nema bolje motivacije od vježbanja s prijateljima -, ali mogla bi vas pogurnuti u pravome smjeru. Ova aplikacija je sada besplatna umjesto izvorne cijene od 24.99 HRK.

Ako ste zainteresirani, preuzmite Streaks Workout s App Storea, što je univerzalna aplikacija, snižena je i besplatna.

Ako se zaista ne možete natjerati da počnete vježbati, to nije problem (osim za vaše zdravlje, ali živimo samo jednom, zar ne): potražili smo nekoliko drugih aplikacija koje su od nedavno besplatne. Požurite se ako ih želite preuzeti, jer se njihove izvorne cijene mogu vratiti u bilo kojem trenutku.

Batman – The Telltale Series

Prva epizoda avanturističke igre Batman sada je besplatna. Nažalost, morat ćete platiti za preostale epizode (2-5). Ako želite znati više o svijetu Brucea Waynea i Gotham Cityja, ne čekajte ni minute.

Bubblien Attack

Nekoć mirni Bubbliensi su poludjeli i bez obzira na to koliko ste sretnih uspomena imali skupa, morate ih srušiti. Glavni cilj je preživjeti što duže i ispucati svoje vojnike na neprijatelja koji dolazi odozgo. Budite spremni, primjenjuju se i zakoni fizike – barem malo. Smiješna ali zabavna igra sada je besplatna umjesto po cijeni od 8.99 HRK.

Blink

Postoje beskonačne mogućnosti u području aplikacija za pisanje bilješki. Ali ako uzimate u obzir one koje se koriste lako i brzo, nema nekog velikog izbora. Iako nema nikakvih problema s Appleovom vlastitom aplikacijom Bilješke, geste čine upotrebu Blinka zaista transparentnom i brzom. Ovisno o broju i duljini dodirivanja, možete izmjeniti bilješku. Ako su vam draga minimalistička rješenja, onda je ovo aplikacija za vas.

Privatus

Prošlo je neko vrijeme otkad smo imali aplikaciju za Mac. Uz pomoć Privatusa, možete jednostavno izbrisati sve vaše povijesti pregledavanja i predmemoriju svakog preglednika kojeg imate u jednoj aplikaciji. Ako želite, možete postaviti i automatsko brisanje. Do sada je koštao 24.99 HRK, ali sada ga možete dobiti besplatno.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!