imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate


Još jedan petak je došao, što znači kako je dostupna nova besplatna aplikacija u sklopu promocije App of the Week. Apple je ovaj put odabrao igru, kao što su to činili već mnogo puta do sada. Nadalje, Nightgate je dobra stara minimalistička igra.

Nalazimo se u 2398. godini. Zadnji “oblik života” na Zemlji, nakon ogromnog destruktivnog rata, čine inteligentna računala koja formiraju mrežu nazvanu Nightgate. Ali, što se točno dogodilo? Zašto je to važno? Koji novi rizici bi se mogli pojaviti? To ćemo saznati u igri. Apple je o igri napisao slijedeće:

Ne nailazimo svakog dana na igru koja je kao Nightgate. U ovoj minimalističkoj igri potrebna vam je koncentracija, ali kontrole su vrlo dobre. Vjerujte nam, screenshotovi ne pokazuju koliko igra divno izgleda. Kako biste doživjeli ovaj minimalistički stil, morate ga doživjeti sami. Nivoi koji mijenjaju perspektive, pulsirajući zvuk i fluidne promjene na nivoima ostavit će vas bez daha.

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Istina je kako je teško shvatiti o čemu se radi u Nightgateu ako samo gledate fotografije ili video; ali stvari će vam brzo postati jasne kada isprobate igru. Teško ju je opisati, ali ćemo pokušati. Upravljate malom točkom, koja mora dodirivati druge točke unutar krugova, a mora izbjegavati crvene prepreke. Potreban vam je virtualan joystick kako biste upravljali točku, koji je developer vrlo dobro napravio: bilo gdje na zaslonu možete postaviti svoj prst i onda preuzeti kontrolu nad točkom.

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Možda vam se ne čini uzbudljivo u početku, ali definitivno se isplati probati, jer igra ima sjajnu atmosferu. Različiti geometrijski oblici se konstantno kreću na zaslonu, a glazba je originalna i sjajna (dostupna je na iTunesu, Apple Musicu i Bandcampu), tako da imate sjajnu pozadinu dok se borite kroz 50 nivoa koji se isprva čine jednostavnima, ali su zapravo jako precizno namješteni.

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Još je bolje to što su developeri zadržali kompatibilnost s Apple TV-om, što znači kako igru možete bez problema igrati na velikom zaslonu sa Siri Remoteom (kompatibilna je i s iCloudom). Definitivno se isplati probati igru, posebno jer ju možete preuzeti besplatno, umjesto 4 eura koliko joj je inače cijena.

Preuzmite Nightgate s App Storea (iPhone, iPad, besplatno)


 

U nastavku su još neke aplikacije koje su također trenutno besplatne. Kao i uvijek, ne znamo koliko će biti besplatne, pa ih preuzmite što prije ako vam se sviđaju.

HOOK

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Nije vam se svidio stil Nightgatea? Ne brinite, još jedna minimalistička igra je besplatna. Toliko je minimalistička da nema ni izbornika. Možete vježbati rad vašeg mozga na nivoima koji liče na dijagrame strujnog kruga, a pozadinska glazba vam pomaže da se opustite.

Dead on Sight

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Nema ništa bolje od ubijanja zombija. To činite snajperom, a cilj vam je spasiti stanovnike grada Resurrection. Nije najnovija igra, pa će možda imati neke greške, ali je trenutno besplatna.

PDF to Word Converter

Besplatna aplikacija tjedna: Nightgate

Za kraj vam donosimo Mac aplikaciju. Kao što ime kaže, riječ je o editoru PDF dokumenata, u kojem možete stvoriti Word dokument iz PDF-a. Radi s OCR tehnologijom, pa ni zaobljeni fontovi nisu problem (barem teoretski, u praksi se ipak pojavljuju neki problemi). Trenutno je aplikacija besplatna, a inače joj je cijena 15 eura.

 

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.