imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Little Kitten – My Favourite Cat


Zaista nema ništa iznenađujuće u tome što je aplikacija ovog tjedna simulator mačke – jer ne bismo mogli kategorizirati igru nazvanu Little Kitten – My Favourite Cat, koja je razvijena posebno za dobnu skupinu od 3 do 5 godina od strane berlinskog developer studija pod imenom Fox & Sheep.

Možda ste ljubitelj mačaka, i možda čak imate četveronožnog prijatelja koji prede (ili ste ga imali, ovisi), ali što ako ih ne možete podnijeti? Pa nema ništa loše u tome, svakome njegovo. Ipak, što ako vam vaše dijete stalno dosađuje, zato što ŽELE mačića bez obzira na sve? Pravi roditelj 21. stoljeća će pronaći rješenje slično svakom drugom rješenju problema: dajte djetetu tablet s aplikacijom koja sadrži mačku. Problem riješen.

01_free_app_of_the_week_little_kitten

U redu, to bi moglo biti malo pretjerano, i ne želimo reći ništa loše o Little Kitten aplikaciji, vrlo dobro napravljenoj i pametnoj aplikaciji. Apple je napisao sljedeće o ovoj aplikaciji:

U trenutku kada smo upoznali mače Crumbs u Little Kitten-u, ispustili smo glasan “awwwww”. Ova divna digitalna mačka potiče djecu na igru i istraživanje, kroz interakciju sa živahnim igračkama i jednostavnim igrama u Crumbsovoj sobi. Zadivljeni smo filmskom animacijom, i cijenimo opciju spavanja, koja Crumbs šalje u krevet kada je vrijeme koje naša djeca mogu provesti na tabletu gotovo.

02_free_app_of_the_week_little_kitten

Radi se o sljedećem: imate mačku s kojom možete učiniti puno stvari. Igrati se skrivača, jednostavno se igrati, crtati s mačkinom šapom, stvari poput toga. Ovi zadatci razvijaju različite vještine koje djeca imaju: neki za ciljane reflekse, u nekima ćete morati primijetiti malene razlike, neki vas pak uče osnovama teorije boja i ima nekih vrlo lijepih klasičnih igara u digitalnom formatu (sastavi sliku, itd.). Dobijete poslastice za uspješno završavanje svake mini igre zbog kojih je Crumbs vrlo sretan kada mu ih napokon date.

Grafika i animacija su odlične (što dolazi s cijenom, jer zauzima otprilike 435MB na iPhoneu 7), i kroz cijelu aplikaciju možete osjetiti da je napravljena s brigom. Također imate opciju postavljanja brojača između 5 i 30 minuta u postavkama, nakon kojih Crumbs odlazi na spavanje – to je tako slično mačkama – što znači kako je također vrijeme da djeca idu na spavanje. Možete pristupiti postavkama putem slike zupčanika koja se nalazi dolje, nakon rješavanja jednostavnog matematičkog zadatka.

03_free_app_of_the_week_little_kitten

Little Kitten ne sadrži bilo kakav pisani tekst, stoga je savršena za ciljanu publiku koja još uvijek ne govori engleski jezik. Nema kupovine unutar aplikacije, i sada čak ne morate platiti prethodnu cijenu od 2 eura (14.83 HRK)

Prikupili smo još par aplikacija za vas koje su postale besplatne, ako ste jedni od onih ljudi koji ne vole mačke. Definitivno preuzmite i isprobajte ove aplikacije što prije ako ste zainteresirani, jer developeri u svakome trenutku mogu prekinuti sniženje/besplatno preuzimanje!

Party Wave

Sakaguchi Hironobu voli surfati. Također je developer igara, pa je tema određena: stvorio je surfersku igru za iOS koja je također vrlo kreativna. Igra je sada besplatna umjesto po izvornoj cijeni od 2 eura (14.83 HRK).

Moodnotes

04_free_app_of_the_week_little_kitten

Možete voditi bilješke o vašim različitim promjenama raspoloženja u ovoj aplikaciji stvorenoj od strane ThrivePorta. Također možete zabilježiti svoje misli kako bi mogli primijetiti uzorke između različitih posljedica i promjena u vašem raspoloženju – vrlo je teško opisati, ali se definitivno radi o zanimljivom konceptu. Razvojni tim koji je stvorio Monument Valley nazvan ustwo je također bio dio razvoja ove aplikacije koja je dostupna za besplatno preuzimanje umjesto po cijeni od 4 eura (29 HRK) do 14. svibnja.

Depello

05_free_app_of_the_week_little_kitten

Možete postići neke prilično umjetničke efekte na vašim fotografijama uz pomoć ove aplikacije: neke boje možete ostaviti onakvima kakve jesu, a ostatak fotografije učiniti crno-bijelim. Revolucionarno! Pa, ne baš. Ali barem je dostupna za besplatno preuzimanje umjesto po cijeni od 3 eura (22.25 HRK).

Game About Flight 2

06_free_app_of_the_week_little_kitten

Klasična top-view leteća ‘shooter’ igra u kojoj morate pucati u neprijatelja koji dolazi s vrha zaslona i udaljiti se što više možete, i sve to dok sastavljate najveće čudovište koje možete s novcem koji prikupite.

LiveView

07_free_app_of_the_week_little_kitten

Za kraj, ostavili smo macOS aplikaciju. LiveView će pokazati dio zaslona vašeg Mac računala na vašem iPhoneu, pa možete testirati dizajne na primjer. Najnovija verzija ima vrlo ružan ‘bug’ zbog kojega se slika ne može ponovo učitati automatski na vašem mobitelu (ali možete ju ponovo učitati ručno), zbog čega je vjerojatno besplatna umjesto po cijeni od 10 eura (74 HRK). Naravno, bit će vam potrebna i iOS verzija.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!