imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Lily


Kraj tjedna je napokon ovdje i svi znamo što se događa petkom: besplatna aplikacija tjedna! Ovaj puta je Apple odabrao prilično čudnu aplikaciju za svoju tjednu promociju: ovo je Lily.

Stvaranje glazbe je uvijek zabavno i uzbudljivo iskustvo, ali budimo iskreni, nema mnogo ljudi koji su zaista talentirani za glazbu. Lily aplikacija nam pokušava pomoći s ovim problemom na razigran način, iako moramo biti iskreni, još nismo u potpunosti ovladali aplikacijom. Ipak, Apple piše sljedeće o aplikaciji:

Nikada nismo očekivali kako će lily pad otključati naše glazbene sposobnosti. Ali ipak, ovdje smo i nekako stvaramo predivne melodije iz dostupnog asortimana. Lily nije u potpunosti “whimsical”: njeni ljiljani su u osnovi spretni glazbeni instrumenti koji pružaju organske lekcije o ljestvicama, harmoniji i tempu. Također, svakako spremite i učitajte svoje skladbe.

01_free_app_of_the_week_lily

Pa, što je ovo? Vodeni ljiljani nacrtani u prilično minimalističkom stilu sviraju glazbu za nas. Korisničko sučelje nije tako intuitivno, ali možete postaviti visinu tona svake latice dodirom na ljiljan. Lišće koje okružuje cvijeće određuje koliko latica raste na cvijetu, a boja latica označava instrument. Također možete definirati tempo i domet, uz visinu tona, te možete svirati na par različitih ljiljana u isto vrijeme.

Svoja završena remek-djela možete snimiti i podijeliti ih putem e-maila ili na društvenim mrežama, kako bi svi znali gdje mogu potražiti sljedećeg Beethovena. Lily je vrlo kreativna i jedinstvena aplikacija, ali neće se svima sviđati. Ipak, sada je dostupna za besplatno preuzimanje umjesto po cijeni od 2 eura (14,96 HRK)

Ne brinite se ako ne osjećate skladatelja skrivenog duboko u vašem mozgu: prikupili smo neke druge aplikacije za vas koje su upravo postale besplatne. Trebali biste ih preuzeti što prije, jer ne moraju nužno biti besplatne cijeli tjedan, promocija može završiti u roku od par sati.

Blocs Wave

02_free_app_of_the_week_lily

Još jedna glazbena aplikacija! Blocs Wave je zanimljiv pristup iOS-ovim aplikacijama za uređivanje glazbe. Dobijemo prelijepo, iako komplicirano korisničko sučelje gdje možemo sastaviti kratke glazbene komade u par minuta – to vas očigledno neće učiniti sljedećim Mozartom. Osnovna aplikaciju je moguće preuzeti besplatno umjesto po cijeni od 3 eura (22,44 HRK), ali određene funkcije i većina glazbenih uzoraka su povezane s kupnjom unutar aplikacije.

cut.

Logička puzzle igra nazvana “cut.” je također postala besplatna na ograničeno vrijeme. Ako volite minimalističke puzzle igre, ovo ćete morati imati. Cilj je jednostavan: morate presjeći figure koje se pojavljuju na zaslonu na što više jednakih dijelova.

Art Class with Dr. Panda

03_free_app_of_the_week_lily

Vjerojatno svi znaju da su Dr. Panda aplikacije stvorene posebno za djecu – možda samo zato što su već bile dio promocije besplatnih aplikacija. Djeca mogu brusiti svoje kreativne vještine kroz virtualni sat likovnog, besplatno umjesto po cijeni od 3 eura (22,44 HRK)

Lendromat

04_free_app_of_the_week_lily

Uvijek posuđujete svoje stvari drugima koje vam se nikada ne vrate i čak se ni ne sjećate koga biste trebali pitati kako bi svoje stvari dobili natrag? Lendromat može biti rješenje za to, gdje možete zapisati kome ste što posudili. Ipak, ne zadugo, ova aplikacija nije ažurirana već dugo vremena (i stoga izgleda prilično pakleno) te je još uz to i 32-bitna aplikacija. Ali sada je moguće besplatno preuzimanje umjesto po cijeni od 1 eura (7 HRK)

Zen Sketch

05_free_app_of_the_week_lily

Zen Sketch za nalazi na pola puta između uzimanja bilješki i aplikacija za crtanje. Možete izvesti svoje radove u PDF ili slikovnom formatu. Ova aplikacija je sada besplatna umjesto cijene od 2 eura (14,96 HRK)

Hacker Online RPG

06_free_app_of_the_week_lily

Današnja aplikacija za Mac je Hacker Online RPG. Kao što se da zaključiti iz naziva, radi se o hakerskoj igrici koju su developeri pokušali učiniti što realističnijom – ovo također znači da se neće svima svidjeti. Ali, ako vam se sviđa, sada možete uštedjeti 5 eura (37 HRK) na njoj.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!