imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: “klocki”


Petak je, što znači kako je vrijeme za Aplikaciju tjedna. Apple je ispunio sva iščekivanja i izabrao puzzle igru u minimalističkome stilu za besplatnu aplikaciju tjedna. Ovaj tjedan se radi o igri “klocki”, koju je napravio poljski developer Maciej Targoni.

Njegovo ime je možda poznato nekima od vas. Dizajnirao je “HOOK”, super puzzle igru o kojoj smo napisali članak prije, kada je bila besplatna (sada ju možete preuzeti za 8,99 HRK). Slijedio je dobar stari put i stvorio vrlo kreativnu logičnu igru. Apple je napisao sljedeće o “klocki”:

”Ova upijajuća zagonetka je toliko minimalistička da ne postoji početni zaslon, nema loga, nema uputa – samo počinje. Brzo smo se izgubili u izazovu premještanja pločica, u stilu Rubikove kocke, tako da jedna linija prolazi kroz svaki uzorak. Naš savjet: riješite kutove i druge jedinstvene prvo, onda će se ostatak brzo ubaciti na svoje mjesto.”

01_klocki

Morate pomicati 3D kocke (“klocki” znači kocke na poljskome) kako bi stvorili različite crte i oblike. Možete pomicati svaku kocku zamjenjujući ih. Igra je zaista minimalistička, broj poteza nije ograničen, nema bodova ili vremenskog ograničenja. Imate samo opuštajuću glazbu Wojciecha Wasiaka i kocke. Isprva može zvučati dosadno. Nema čak ni cilja koji bi postigli. Ali kako napredujete kroz igru, možda ćete se suočiti s teškim oblicima (zaista je važno u kojoj dimenziji radite) i kockama koje ne možete premjestiti.

02_klocki

Priča o developeru, Macieju je prilično zanimljiva. On se doslovno preselio u šumu. Nakon napuštanja fakulteta, radio je u trgovinama i imao manje kreativne poslove. Jedan dan je shvatio kako bi želio biti Java-developer. Započeo je s osnovnim Android aplikacijama i nakon nekog vremena, zaokupile su ga logičke igre. Možemo reći, za sada, kako je vrlo napredan u tome. “klocki” je njegova druga po redu puzzle igra. Trebalo mu je 8 mjeseci kako bi ju stvorio u Unity 3D. Ako vam se sviđaju ovakve igre, “klocki” svakako vrijedi probati. Ovaj tjedan je besplatna za preuzimanje umjesto po cijeni od 8.99 HRK.

Ne morate brinuti ako puzzle igre nisu vaše omiljene. Evo nekih drugih aplikacija koje su sada također besplatne. Požurite, njihova cijena može biti vraćena u bilo koje vrijeme.

Captain Cowboy
03_klocki

Retro avanturistička puzzle igra. Kopajte, gurajte, sakupljajte, trčite i steknite prijatelje u ogromnom ručno izrađenom svijetu. Lijepa grafika je projektirana od strane simuliranog video čipa.

Crazy Taxi
04_klocki

Mnogi su prije voljeli Crazy Taxi. To je životopisna i smiješna igra koja ima dobru atmosferu. Bili smo šokirani kada smo vidjeli kako je prva verzija igre stvorena prije 17 godina. To znači da smo stari. Ako ste i vi imali neke zabavne trenutke sa Seginim klasikom (ili ste znatiželjni i zanima vas s čime su se stare kobasice igrale u mladosti), umjesto po cijeni od 42,99 HRK, sada ju možete preuzeti besplatno. Nažalost, to nije isto na iPhoneu.

Sky to Fly: Faster Than Wind 3D Premium
05_klocki

Ova u trećem licu-3D-scroller-arkadna-shooter igra ima poprilično dugo ime. 6 različitih brodova, više od tri sata pucanja u priči, hrpa tragova i osjećaj steampunka. Možete uštedjeti 16,99 HRK, jer je sada besplatna.

Small Square
06_klocki

Ako vam minimalističke igre nisu drage, molimo da preskočite. Ova igra je super minimalistička. Morate voditi mali kvadrat duž različitih staza s jednim prstom. Beskrajan izazov za besplatno, umjesto za 8.99 HRK.

Speedo
07_klocki

Jednostavni GPS brzinomjer s prilagodljivim ograničenjima i audiovizualnim alarmima u slučaju prekoračenja brzine. Ima HUD način, što znači da može pokazati sve informacije u bilo kojem kutu te može se zrcaliti na vjetrobranu. Nije previše točan i nema pravi HUD osjećaj, ali nemojte plaćati 16,99 HRK, jer je sada besplatan.

Tanks.io
08_klocki

Tenk MMO gdje, kakvog li iznenađenja, morate poraziti druge tenkove. Umjesto za 8.99 HRK, sada ju preuzmite besplatno. Pažnja, možda ćete pronaći par kupnji unutar aplikacije tijekom igre.

Wake Up Time Pro – Alarm Clock
09_klocki

I posljednja, ali po ničemu manje važna macOS aplikacija. Kao što i samo ime pokazuje, riječ je o full-screen alarmu/satu/brojaču koji ima brojne teme i zvukove. Možete uštedjeti 24,99 HRK i preuzeti ju odmah.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!