imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Hyperburner


Opet je petak i mnogo ljudi ne radi, nego se priprema za blagdanske dane. Ako se pitate što biste mogli raditi za ovaj produženi vikend, evo odgovora za vas: danas imamo neke besplatne aplikacije, a jedna od njih je i Appleova igra Hyperburner.

Mnogo igrica beskonačnog tipa, u stilu Candy Crusha, došlo je i prošlo, ali ta je vrsta postala novi trend. I Hyperburner pripada tom žanru, što znači da u toj igri ostajete na životu sve dok vaš svemirski brod uspješno izbjegava prepreke koje mu sve brže i brže dolaze u susret.

Možda se radi o jednostavnom konceptu, ali sigurno ćete odmah pomisliti da je igra teška. Da, teška je, i to jako. U redu, to više nećete misliti nakon što je nekoliko puta odigrate, ali kada prijeđete početne razine te otkrijete da postoji tipka koja vam daje veću brzinu, možda ćete osjetiti kako vam se dlanovi znoje, srce tuče te adrenalin preplavljuje cijelo tijelo.

01_free_app_of_the_week_hyperburner

Možete prijeći po pet razina u šest različitih zona, a možete odabrati i beskonačan način igranja te ponovno odigrati prijeđene razine s ciljem da sve duže ostanete na životu. Kada uspješno dovršite različite izazove, možete birati između sve više različitih svemirskih brodova. Mogu biti brži, te imati snažniju zaštitu koja vam omogućuje da preživite slabije sudare.

U ovoj je igrici upravljanje odlično. Praktički igrate koristeći samo jedan prst: vučete ga preko ekrana i tako usmjeravate svemirski brod. Onoga trenutak kada maknete prst s ekrana, igra se zaustavlja. Još je jedna prednost to što Hyperburner nudi horizontalan i vertikalan način igranja, pa u teoriji možete igrati ovu igricu i dok se vozite u autobusu. Vjerojatno nećete biti pretjerano uspješni u vertikalnom načinu igranja jer se horizontalni čini puno lakšim.

02_free_app_of_the_week_hyperburner

Sve u svemu, ovotjedna je besplatna aplikacija jednostavna, ali odlična, osobito za one koji vole izazovnije igre. Ako ste sigurni da neće baciti svoj iPhone kroz prozor kada napravite sramotnu pogrešku, definitivno trebate preuzeti ovu igricu i to sada kada je besplatna (inače košta 3 eura). Važno je napomenuti samo jednu stvar: igrica najbolje radi na iPhoneu 6 ili novijim modelima.

Preuzmite Hyperburner iz App Storea (univerzalno, sniženo, besplatno)

Ako se ne možete nositi s tim tempom, ne brinite – donosimo vam još neke aplikacije koje su upravo postale besplatne. Trebate ih što prije preuzeti jer možda neće biti besplatne cijeli tjedan – nekada ponuda traje samo nekoliko sati.

Relight – za bolje slike

03_free_app_of_the_week_hyperburner

Počnimo od aplikacije za fotografije, jer ih još uvijek nema previše. Relight je stvoren prvenstveno kako bi vam pomogao s osvjetljenjem fotografija, popravljanjem ekspozicije ili s radom funkcije prilagodbe svjetlosti i sjene. Može se koristiti i za videa, a ako sada kupite ovu aplikaciju, uštedjet ćete 5 eura.

Complete Calendar

04_free_app_of_the_week_hyperburner

Sjećate se Vintage Calendara, aplikacije koja je bila besplatna prije nekoliko tjedana? Pa, ova aplikacija Complete Calendar (prije se zvala CirceTime) vrlo je slična Vintage Calendaru u smislu da i ona pokušava redefinirati aplikaciju kalendara. Iako je u tome uspješna, rezultat nije spektakularan. Aplikacija zapravo smješta kalendar u krug, što se ne čini pretjerano praktičnim, ali ako vam je uobičajeni prikaz dosadio, dajte šansu ovom drugačijem. Posljednja cijena aplikacije bila je 10 eura (što je možda previše, osobito zato što je u jednom razdoblju koštala samo 1 euro), ali sada je besplatna.

The Labyrinth

05_free_app_of_the_week_hyperburner

Radi se o prilično jednostavnoj igrici: upravljate loptom u labirintu sa senzorom koji je bio revolucionaran u doba lansiranja prvog iPhonea. Možete je preuzeti besplatno, a inače košta 1 euro.

DataFlow Pro

06_free_app_of_the_week_hyperburner

Ova vam aplikacija omogućuje da pratite koliko vremena provodite na internetu, a dostupna je i u obliku widgeta za vaš Apple Watch. Uključuje i neke druge korisne funkcije, a sada je dostupna besplatno umjesto za 2 eura.

Speed and G-Force

07_free_app_of_the_week_hyperburner

Zanima li vas kojom se brzinom krećete te kolika G sila utječe na vas? Ova će vam aplikacija dati odgovore na ta pitanja putem minimalističkog sučelja. Možda nije savršeno precizna, ali isplati se iskušati je dok je besplatna. Dostupna je i u verziji za Apple Watch.

Rock Paper Scissors

08_free_app_of_the_week_hyperburner

Nikada nam ne bi palo na pamet da ćemo vidjeti ovakvu aplikaciju, ali zašto ne? Kao što je jasno iz naziva, radi se o aplikaciji za igranje igre kamen, škare, papir s vašim prijateljima, a može se koristiti samo u iMessageu.

Cardinal Land

U ovoj igrici možete spajati brojke kako biste složili sliku životinje, slično kao u kineskoj igri tangram. Kada složite sliku, možete je poslati na svoj Apple Watch i tamo koristiti kao pozadinu za sat. Igra je lijepa i zna biti teška, pa se definitivno isplati isprobati je dok je besplatna.

iPulse

09_free_app_of_the_week_hyperburner

Ova vam aplikacija omogućuje da provjerite razne statistike i podatke vezane uz vaš Mac: rad procesora, mrežne podatke, rad memorije, pohranu i sl., a sve to putem zanimljivog sučelja kružnog oblika. Preporučuje ju i John Gruber, a sada je besplatna, dok inače košta 10 eura.

Shots

10_free_app_of_the_week_hyperburner

Preplavljuju li vaš Mac screenshotovi? Ne možete ih nikako dovesti u red? Aplikacija Shots stvorena je za vas: pomoći će vam da počistite screenshotove, te to nastaviti raditi automatski kada stvorite datoteke u koje ih želite spremiti.

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.