imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood


Vikend je pred nama, samo trebamo proći još jedan dan, prije zasluženog odmora. 17. veljače je dan na koji su rođeni Michael Jordan, Michael Bay, Paris Hilton i Ed Sheeran, između ostalih. Imamo još jedan razlog za zadovoljstvo, a to je nova besplatna aplikacija u sklopu promocije App of the Week: interaktivna bajka naziva Green Riding Hood.

Apple redovito promovira aplikacije koje su napravljene za djecu u sklopu svoje App of the Week promocije, sjetite se samo igara Toca Boca ili Dr. Panda. Green Riding Hood je malo drugačija, jer zapravo nije riječ o igri. Nalazi se u kategoriji Books na App Storeu, ali je riječ o interaktivnoj knjizi za djecu, u kojoj je “čitatelj” dio priče, te može testirati svoje vještine u raznim mini-igrama.

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

U priči se pojavljuju djevojčica, njezina baka, neke prijateljski nastrojene životinje i gladan vuk. Nije ni čudo kako je naslov vrlo sličan poznatoj Crvenkapici (Little Red Riding Hood). Ali, kraj ove priče je puno ljepši od kraja kojeg su zamislili braća Grimm. Predivne crteže i animacije napravio je Andrey Gordeev, koji je dobio brojne nagrade, primjerice Cannes Lion i ADC Global Awards nagradu. Nadalje, Apple je upravo Green Riding Hood odabrao kao jednu od najboljih aplikacija 2015. godine.

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

Narator priče, koja je na engleskom jeziku, je Alister Findley, koji ima vrlo poznat glas svoj engleskoj djeci, a tu se nalazi i najveći problem. Green Riding Hood aplikacija dostupna je na 12 jezika: engleski, francuski, njemački, talijanski, japanski, korejski, portugalski, ruski, pojednostavljeni kineski, španjolski, tradicionalni kineski i vijetnamski. Djeca koja ne govore jedan od ovih jezika, možda neće toliko uživati u aplikaciji, iako je ciljana za djecu do 5 godina. Ako vi znate jedan od ovih jezika, onda je problem eliminiran, jer samo možete pratiti priču s njima, pa im možete prevoditi što se događa. Aplikacija inače ima cijenu od 3 eura.

Preuzmite Green Riding Hood s App Storea (iPhone, iPad, besplatno)


 

Ako Green Riding Hood nije za vas, nema problema. Iako je izbor besplatnih aplikacija ovog tjedna manji, ipak smo prikupili neke od njih. Kao i uvijek, ako vam se sviđaju, preuzmite ih što prije, jer ne znamo koliko dugo će biti besplatne.

Toca Kitchen

 

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

Kada smo već spomenuli Toca Boca, predstavljamo vam aplikaciju za djecu za koju nije potrebno znati niti jedan jezik. Djeca mogu naučiti aktivnosti vezane uz kuhanje na vrlo zabavan način. Drugi nastavak igre već je bio besplatan, a sada možete preuzeti i prvi dio besplatno, umjesto za tri eura.

Motorsport Manager

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

Ova igra je navodno najbolja u žanru za iOS, a riječ je o menadžeru trkaćih automobila, koji je već bio u sklopu App of the Week promocije. Ako ste tada propustili priliku, sada možete ponovno besplatno preuzeti igru.

Nimian Legends: BrightRidge HD

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

Robert Kabwe je sam napravio ovu igru s otvorenim svijetom, što je sjajan uspjeh, unatoč činjenici kako u igri možete samo istraživati svijet koji je stvorio. Ovaj zanimljiv koncept trenutno je besplatan, a inače mu je cijena 2 eura.

EXIF App

Besplatna aplikacija tjedna: Green Riding Hood

Za kraj pogledajmo jednu Mac aplikaciju. EXIF App koristi se za otvaranje EXIF datoteki. Možete otvarati ove datoteke u brojnim drugim aplikacijama (Viewer), ali u ovoj aplikaciji možete unositi puno više podataka odjednom, kako biste izvadili statističke podatke iz njih. Axel Wolfova aplikacija trenutno je besplatna, a inače je 3 eura.

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.