imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Besplatna aplikacija tjedna: FRAMED


Iza nas je veoma uzbudljiv tjedan, koji je započeo WWDC-jem u ponedjeljak, na kojem je Apple predstavio mnogo novih značajki i proizvoda. Ipak, bez obzira na navalu novih vijesti, nismo zaboravili na besplatnu aplikaciju tjedna, a danas se radi o genijalnoj igri FRAMED.

Što se tiče žanra, FRAMED je komična noir logička igra. Oprostite, što? Da, možda zvuči čudno, ali ne možemo je bolje opisati. Evo što Apple kaže o ovoj igri u App Storeu:

Sam nas je koncept oborio s nogu. Trebate preslagivati ploče u interaktivnom stripu – na svakoj stranici morate mijenjati razvoj događaja kako bi vaš lukavi špijun izbjegao opasnost. Ali to nije jedino što nas je oduševilo kod igre FRAMED. Napeta priča i atmosferično okružje toliko su nas opčinili, da smo na kraju odmah poželjeli krenuti ispočetka.

01_free_app_of_the_week_framed

Koncept zbilja jest jedinstven, a igra je odlično realizirana. Nije slučajnost da je FRAMED osvojio preko 20 različitih nagrada. Na početku priče, čovjek odjeven u kišni ogrtač i s aktovkom u ruci pokušava pobjeći policiji. Vaš cilj nije trčati, skakati i pucati, nego preslagivati različite prozore stripa.

Priča se razvija prema tome kako posložite prozore (ne možete micati samo prvi i zadnji). Možete se suočiti s policajcem koji vam naredi da se predate ili će vas suprotnom upucati, ali možete se provući pored njega i odabrati potpuno drugi smjer razvoja događaja. Tijekom igranja možete slušati pravu noir glazbu, a i čitava atmosfera ima nekakav mračan prizvuk.

02_free_app_of_the_week_framed

Čak i ako niste ljubitelj noir filmova ili logičkih igara, dajte šansu ovom uzbudljivom stripu. Zbilja se isplati preuzeti ga sada kada je besplatan. jer inače košta 34,99 HRK. Osim verzije za iPhone i iPad, ima i verzija za Apple TV. U ovoj igri možete uživati i pomoću Siri daljinskog upravljača. A ako vas potpuno oduševi i dovršite je za čas, ne brinite – sljedeća epizoda dolazi uskoro.

Preuzmite FRAMED iz App Storea (univerzalna, na akciji, besplatna)

Kao i obično, sakupili smo još nekoliko kvalitetnih aplikacija koje su trenutno dostupne besplatno. Ako vam se ijedna svidi, odmah je preuzmite – aplikacija tjedna besplatna je sedam dana, ali cijene ovih drugih mogu se vratiti na staro u bilo kojem trenutku.

Toca Lab Elements

03_free_app_of_the_week_framed

Možda ste već naišli na Toca Boca igre za djecu u našim člancima. Apple obožava odabirati njihove aplikacije kao besplatne aplikacije tjedna. Ova igra namijenjena je djeci u dobi između šest i osam godina, a upoznaje ih sa svijetom kemije kroz demonstraciju različitih eksperimenata. Sada možete uštedjeti 24,99 HRK.

Rocket Craze 3D

04_free_app_of_the_week_framed

Tko želi graditi rakete i lansirati ih u svemir? Pa svi, naravno. U igri Rocket Craze 3D upravo to i radite. Radi se o stripskoj igri u kojoj možete postavljati spremnike za gorivo, oružja, krila i sl., na svoju raketu i boriti se s neprijateljima, i to besplatno umjesto za uobičajenih 24,99 HRK.

Game About Flight 2

05_free_app_of_the_week_framed

Ova klasična igra s letenjem i pucanjem bila je besplatna i prije otprilike mjesec dana. Trebate pogoditi sve neprijatelje koji vam dolijeću s gornje strane ekrana, te ići sve dalje i stvarati što više opasnih čudovišta pomoću novca kojeg sakupite.

Weather FX Pro

06_free_app_of_the_week_framed

O ne, sunce ponovno sja? Zašto ne bi padala kiša? Pomoću ove aplikacije možete pretvoriti sve svoju sunčane fotografije u kišovite. Ne mogu reći da se radi o aplikaciji vrhunske kvalitete, ali zgodno ju je preuzeti kada je već besplatna.

Very Bad Company

Ne znam kako se službeno zove ovaj stil, ali recimo da je kuckavac. Trebate luđački kuckati po ekranu kako biste zaradili što više novaca. Srećom, malo je složenija nego što zvuči – ima zgodnu retro pikseliziranu grafiku, a i ne morate je platiti 8,99 HRK. A bez obzira na to je li istinita, priča je zbilja fascinantna.

AppLocker

07_free_app_of_the_week_framed

I za kraj, aplikacija za Mac. S obzirom na to da Mac dopušta pristup više različitih korisnika (a možete se prebacivati iz jednog računa u drugi brzinom svjetlosti), možda želite zaštiti neku aplikaciju lozinkom. Tomu služi AppLocker. Sada kada je besplatna, potrošite tih 42,99 HRK na neke druge aplikacije.

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.