imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Eggggg


Pri kraju smo krasnog tjedna, pa smo vam i ovoga petka pripremili besplatnu aplikaciju tjedna. Apple nam je pripremio prilično zanimljivu te donekle bizarnu igru: ovo je Eggggg koju je razvio Hyper Games.

Dugo smo pokušavali smisliti domišljati uvod za Eggggg, ali tada smo shvatili da nema smisla previše analizirati stvari te da je najbolje da budemo što izravniji. U ovoj igri trebate povraćati. Trebate mnogo bljuvotine koju koristite kao projektile – pripremite se na izbacivanje gomile raznobojne i raznovrsne bljuvotine iz sebe, odnosno iz protagonista igre, Gilberta. Apple obično nije ovako smion kod odabira aplikacije tjedna.

01_free_app_of_the_week_eggggg

Evo što su napisali o Egggggu:

Ozbiljna alergija na jaja nije smiješna – osim ako se iz nje ne izrodi fantastično putovanje kroz svijet prepun grumena zlata, ubojstvu sklonih pilića i bljuvotine. Jako. Puno. Bljuvotine. Sustav upravljanja u ovoj bizarno pametnoj igri savršen je, ali ponekad se počnemo toliko hihotati gledajući našeg heroja koji povraća. da pogriješimo i umremo od smijeha. Ovo je uistinu jajo… Pardon, JAKO dobra igra.

02_free_app_of_the_week_eggggg

O samoj se priči nema mnogo toga reći – dovoljno je da pogledate uvodni video. Kontrole su uzbudljivija, ako ne i smješnija stvar. Gilbert u principu stoji na jednom mjestu, a vi ga možete potaknuti na povraćanje dvjema tipkama na dnu ekrana. Ako pritisnete lijevu, Gilbert će povraćati u desnu stranu i tako se kretati u lijevom smjeru, te obratno. Ovo vam u početku može biti malo zbunjujuće, ali kada se naviknete, shvatite da je sve prilično logično. Ako dugo držite tipku, „hodate“, a ako je samo kratko pritisnete, „skačete“.

U početku možete koristiti samo zelenu bljuvotinu, ali kako budete napredovali, na raspolaganju ćete imati i ljepljivu ružičastu bljuvotinu te mnoge druge. Nema mnogo razina, ali razvojni ih je tim sve ručno crtao i slagao, što samo dokazuje da Apple uvijek bira kvalitetu ispred kvantiteta. To također znači da je svaka razina puna skrivenih detalja, pa morate biti pozorni kako biste ih sve pronašli.

03_free_app_of_the_week_eggggg

Eggggg se vjerojatno neće svima svidjeti u jednakoj mjeri, ali činjenica je da se radi o jedinstvenom konceptu. Uz uobičajene verzije za iPhone i iPad, postoji i ona za Apple TV (s podrškom za upravljanje!!), a tu je i komplet naljepnica za iMessage za slučaj da želite zabaviti i nasmijati svoje prijatelje. Sve to sada možete preuzeti besplatno, umjesto za uobičajena tri eura.

Preuzmite Eggggg iz App Storea (univerzalna, na akciji, besplatna)

Pokazat ćemo vam još nekoliko aplikacija koje su trenutno besplatne, za slučaj da nemate želju biti Gilbert i prelaziti razine povraćajući. Nemojte predugo čekati jer ove akcije mogu završiti svaki čas!

Soccer Physics

04_free_app_of_the_week_eggggg

Pomalo blesava, ali vrlo zabavna igra. Soccer Physics opisana je kao nogometna igra za jednu tipku. I to je u suštini to. Na jednom uređaju mogu igrati samo četiri igrača, a način igre s više igrača zaista je najbolji. Trenutno je možete preuzeti besplatno, za razliku od uobičajenog jednog eura; verzija za macOS dostupna je ovdje.

Mole Hammers

05_free_app_of_the_week_eggggg

Ova je igra prvenstveno osmišljena za djecu, ali svatko je može igrati i pritom uživati. Temelji se na klasičnoj temi udari-krticu-po-glavi, a čak je dva igrača mogu igrati na jednom uređaju. Pazite na zečiće! Inače košta jedan euro, ali sada je dostupna besplatno.

Tank of Tanks

06_free_app_of_the_week_eggggg

Tank of Tanks dostupna je samo za iPad, ali funkcionira jednako kao prethodno opisane igre: može se igrati u načinu s više igrača, što znači da četvero ljudi može pucati jedno u drugo u istoj aplikaciji. Fora!

Write (iPhone, iPad)

07_free_app_of_the_week_eggggg

Pregledna aplikacija za uređivanje teksta s markdown funkcijama. Omogućuje i sinkronizaciju između vaših uređaja (premda iCloud i ne radi najbolje, pa je možda zato i besplatna), a postoji i macOS verzija. Ta nije besplatna, a možete je kupiti na internetskoj stranici proizvođača.

Angularis2

08_free_app_of_the_week_eggggg

Ako vam se svidio Super Hexagon, svidjet će vam se i ova igra, premda nije toliko sofisticirana, a i prilično je očigledno da se radi o kopiji legendarne igre Terry Cavanagh. Ipak, možete je preuzeti besplatno.

FancyDays: Light Pro

09_free_app_of_the_week_eggggg

Zbunilo nas je na što bi se „Light Pro“ moglo odnositi i nismo uspjeli odgonetnuti od čemu se radi. Ipak, radi se o aplikaciji za odbrojavanje u kojoj možete vidjeti koliko vam je vremena preostalo do događaja koje dodate. Postoji i Widget te verzija aplikacije za Apple Watch, a sada je dostupna besplatno umjesto za uobičajena dva eura.

Aura

10_free_app_of_the_week_eggggg

Današnja aplikacija za macOS vrlo je jednostavna aplikacija za glasovno vođenje bilješki. I vrlo je jednostavna za korištenje! To je sve što radi – snima kratke bilješke te izbacuje konačan proizvod u .m4a ili .aac formatu. Sada je možete dobiti besplatno umjesto za jedan euro.

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!