imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Domino Drop


Ovaj je tjedan zbilja projurio – kako za one koji rade, tako i za one koji su na zasluženom godišnjem – pa sam skoro zaboravio na besplatnu aplikaciju tjedna. Srećom, na vrijeme sam se sjetio da je danas petak. Stoga, evo Domino Dropa.

Često kažemo da Apple voli minimalističke logičke igre. Pa, Domino Drop jest logička igrica, ali nikako je se ne može opisati kao minimalističku. Ona odlično demonstrira skeumorfni dizajn, kojega smo napustili s iOS-om 6. Prvo morate povući poklopac s drvene kutije domina, a potom možete započeti igru u kojoj ćete koristiti elemente potpuno realističnog dizajna.

Evo što kažu iz Applea:

Pamtljiva glazba i neodoljiva igra savršeno se sljubljuju u Domino Dropu. U ovoj igri sličnoj Tetrisu trebate slagati domino kocke kako biste spriječili pretrpavanje. Ali s popunjavanjem ploče, pojavljuje se sve više boja pa je sve izazovnije strateški pametno slagati pločice. Igra glatko teče i svima je poznata, ali detalji skriveni na svakom koraku – klik spajajućih domina, gramofon na kojem se vrti topli jazz – pretvaraju svaki uspješan potez u pravu sreću.

Pravila igre vrlo su jednostavna. Na vrhu se pojavljuju domino pločice koje možete pomicati u lijevu ili desnu stranu, a kada ih pustite, padaju na dno. Cilj je povezivati različite brojeve i boje te tako spriječiti da hrpa pločica dođe do vrha. Možete odabrati između tri načina igre, od kojih svaki ima svoja pravila i svoje domino pločice. U pozadini svira ugodna i skladna jazz glazba, a možete slušati 12 različitih pjesma.

Vitaliy Zlotskiy, sve-u-jedan razvojni programer, napravio je zbilja dobar posao te posvetio pažnju svim detaljima. Iako je zadnja nadogradnja bila prije dvije godine, meni ništa nije nedostajalo. Inače košta 16,99 HRK, ali sada je možete besplatno preuzeti za iPhone i iPad, a ne traži nikakve naknadne kupovine.

Preuzmite Domino Drop iz App Storea (univerzalna, besplatna)

Kao i obično, izdvojili smo još neke aplikacije koje su trenutno besplatne. Ako vam se Domino Drop ne sviđa, bacite oko na ostatak ponude. Požurite ako nešto želite preuzeti jer se originalne cijene mogu vratiti svakog trena.

Connectrode

Ovo je igra za sve ljubitelje logičkih igara. Imate čipove različitih boja posložene na matičnoj ploči ili u strujnom krugu. Vaša je zadaća povezati ih kako biste riješili izazove. Cilj je iskoristiti što manje čipova kako biste prešli na sljedeću razinu – što manje čipova, to više bodova. Zeznuto je jer se na kraju svake razine možete zaplesti unutar čipova koje ste sami postavili.

Pixel Boat Rush

Pixel Boat retro je igra. Kao što joj naziv govori, čeka vas veoma pikselizirano iskustvo ako se odlučite preuzeti je za besplatno. Radi se o 2D utrci brodova, ali brzina nije jedino što je važno. Možete unaprjeđivati svoje brodove te čak koristiti oružja. Igru možete započeti kratkim tutorialom o tome kako upravljati brodom (desno – ubrzavanje, lijevo – okidač). Pixel Boat ima 15 različitih i redom užasnih MIDI glazbenih brojeva, 116 događaja te 64 broda koja se mogu nadograditi. Možete je igrati i s MFi upravljačem.

Focus Keeper

Možda ste čuli za Pomodoro tehniku koja pomaže u usavršavanju vještina koncentriranja. I Focus Timer temelji se na istom principu. Možete se prebacivati između 25 minuta vježbi koncentracije i 5 minuta odmora. Aplikacija će označiti kraj svake faze alarmom. Ima mnogo više funkcija od običnog mjerača vremena, a sada je dostupna besplatno umjesto za 16,99 HRK.

Right Note – Ear Trainer

Oduvijek ste željeli imati savršen glas? Imamo loše vijesti za vas: kažu da se to ne može naučiti, nego da je to nešto s čime se rodimo. Ili moramo intenzivno raditi na tome prije no što navršimo četiri godine. Međutim, barem možete poboljšati svoje vještine. Right Note nije najljepša aplikacija, ali zbilja je korisna. Inače košta 59,99 HRK, ali sada je možete preuzeti besplatno jer neće biti kompatibilna s iOS-om 11. Zato – brzo se bacite na vježbanje!

Runner Jack

Igra beskonačnog trčanja u svom najboljem izdanju. Vodite svojeg lika gore-dolje-lijevo-desno kako biste sakupili predmete te izbjegli prepreke. Dostupna je na iPhoneu, iPadu, ali i na Apple TV-u.

Reckless Getaway

Mislim da smo vam preporučili Reckless Racing prošlog tjedna. Pa, Reckless Getaway prilično je slična (i ona je proizvod Pixelbitea), jedina je razlika da trebate pobjeći od policajaca kroz 16 razina. Sada je besplatna umjesto uobičajenih 8,99 HRK. Nažalost, računajte da ćete trebati kupovati dodatne sadržaje unutar igre.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!