imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Cut the Rope: Magic


Protekli tjedan je bio lud u pogledu vremena, ali napokon smo došli do kraja. S čime bismo mogli to proslaviti bolje nego s besplatnom aplikacijom tjedna? Ovaj puta se radi o aplikaciji Cut the Rope: Magic, najnovijoj verziji klasične igre.

Većina onih koji su već upoznati s ovom serijom igara može preskočiti ovaj paragraf. Svi ostali koji su posve propustili jednu od najuspješnijih iOS serija igara, kratak sažetak: vaš zadatak u Cut the Rope je pomoći protagonistu Om Nomu da skupi sve slatkiše na razinama koje obično drži užad. Kao što ste možda zaključili iz naziva, morate prerezati užad kako bi postigli cilj. Zvuči lako, možda je to razlog zbog kojega su različiti dijelovi igre preuzeti skoro milijardu puta otkako je prva epizoda predstavljena u 2010 godini.

01_free_app_of_the_week_cut_the_rope

U pogledu grafike, Cut the Rope: Magic je donio najveću promjenu u usporedbi s prethodnim nastavcima – zamijenili su izvornu crtanu grafiku s 3D grafikom. Naravno, gameplay je ostao isti kao i prije, s par zapleta tu i tamo. Kako priča napreduje, Om Nom slučajno završi u svijetu bajki, gdje može poprimiti druge oblike osim slatkiša. Ima šest različitih likova: ptica, mali Om Nom, riba, miš, duh i zmaj. Ovi novi likovi imaju različite karakteristike, pa donose par zapleta u gameplay.

Razine prate već uhodani put (uz nove mogućnosti koje donose dodatni likovi): možete završiti više od 160 razina u igri, što vas može zabaviti na duže vrijeme. Glavni cilj je skupiti što više zvjezdica, od kojih možete dobiti tri u jednoj razini. Bespotrebno je reći da je dobivanje jedne zvjezdice lijepo, ali kako bi dobili sve tri, morat ćete se ozbiljno potruditi – posebice na višim razinama. Sve ovo je dostupno za besplatno preuzimanje cijeli tjedan, umjesto originalne cijene od 1 eura.

Ako vam se Cut the Rope nikada nije previše sviđao, ne brinite – iako, kome se ne bi svidio super slatki Om Nom: sakupili smo još neke aplikacije koje su postale besplatne. Trebali biste ih preuzeti što prije, jer neće nužno biti besplatne cijeli tjedan, akcija može završiti unutar par sati.

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand

02_free_app_of_the_week_cut_the_rope

Započnimo s Appleovim aplikacijama, ako ste propustili vijest da su sve postale besplatne ovaj tjedan, i za iOS i Mac, ne samo za ljude koji kupuju nove uređaje. Pages vam pomaže u obradi teksta; Numbers je za proračunske tablice, dok Keynote služi za stvaranje prezentacija. Uz iMovie možete uređivati filmove, dok uz GarageBand možete uređivati glazbu.

Fortress: Destroyer

03_free_app_of_the_week_cut_the_rope

Ako ste oduvijek željeli graditi ogromne ratne brodove kako bi mogli ići ubijati negativce, onda je Fortress: Destroyer definitivno igra za vas. Ponuđen vam je odabir između raznih brodova, oružja, itd. Te iz ovih izbora možete stvoriti vlastito čudovište.

Qwak HD

04_free_app_of_the_week_cut_the_rope

Ova igra je iPad ‘remake’ klasične Amiga igre. Morate navigirati zelenu patku kroz razine igre te uz to morate izbjegavati mnoge rizike, stoga će vam uz mozak biti potrebni i refleksi kako bi završili igru.

Remote Control, Keyboard i Trackpad za Mac

05_free_app_of_the_week_cut_the_rope

Postoje mnoge aplikacije s kojima možete putem svog iPhonea ili iPada kontrolirati Mac, a ovo je jedna od njih. Poznaje sve funkcije kao i bilo koja druga aplikacija, ali sada je dostupna besplatno, umjesto po cijeni od 3 eura.

Adware Removal

06_free_app_of_the_week_cut_the_rope

Nema puno problema s virusima na Macu, ali ako ste stvarno nemarni, možete ‘uhvatiti’ par adwarea koji će vas nastaviti gnjaviti s neželjenim oglasima. Adware Removal vam pomaže da ih se riješite. Sada možete uštedjeti 15 eura na ovoj aplikaciji – iako nismo sigurni koliko je ovo pouzdano, jer u opisu stoji cijena od 20 eura.

StarCraft: Remastered

Još jedna vijest ovoga tjedna, ako ste ju nekako propustili: Blizzard je predstavio remastered verziju jedne od najuspješnijih strateških igara, StarCraft za Mac, i u potpunosti je besplatna!

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.