imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest


Danas je Dan svetog Patrika, ali i petak, što znači kako se nastavlja promocija App of the Week. Ovaj puta Apple je odabrao retro platformsku igru naziva Bean’s Quest.

Otkada su platformske igre postale popularne na generalnom tržištu igara, imali smo priliku pretvoriti se u mnoštvo različitih likova, ali nikada u meksičku sjemenku koja skače (Mexican jumping bean). Pa ipak, u ovoj igri, koja je ujedno i prva igra developerskog tima Kumobius, imate priliku kontrolirati upravo ovu sjemenku dok prolazite kroz nivoe s retro grafikom. Apple slijedećim riječima opisuje igru:

Ova zanimljiva platformska igra oduševila nas je čudnim likovima i sjajnim kontrolama. Pritisnite kako biste ciljali gdje će skakati vaš lik, kako biste pobijedili neprijatelje, skupljali dragulje i izbjegavali zamke u predivnom retro okruženju. Mnoštvo nivoa je dodano od kada je igra izašla, pa smatramo kako ju možete vrlo dugo igrati.

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Jedan od najvećih problema na platformskim igrama na telefonu su kontrole. Glavna poanta ovakvih igara je testirati vaše reflekse kako biste prošli kroz nivo uz savršeno tempiranje i skakanje. To je vrlo težak zadatak na telefonu, pogotovo na manjem zaslonu. Mnogi developeri su na različite načine pokušali riješiti problem: neki su stavili virtualni joystick na zaslon, dok u nekim igrama vaš lik konstantno trči. Bean’s Quest ima drugačije rješenje.

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Automatizacija je također prisutna, ali ne na način na koji mislite. Vaš lik konstantno skače, te ga možete pomicati lijevo i desno s virtualnim gumbima na dvije strane zaslona. Riječ je o vrlo unikatnom rješenju jer vam je potrebno savršeno tempiranje kako biste skočili na platformu, na neprijatelja ili izbjegli zamku. Možda će vam u početku biti malo čudno ili iritantno, ali definitivno se možete naviknuti na to.

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Imat ćete dovoljno vremena za to jer Bean’s Quest ima 150 izazova na 50 nivoa u 5 jedinstvenih svijetova. Grafika je u retro stilu, a glazba joj odgovara: deset skladbi napravljeno je posebno za igru. Igra ima funkciju iCloud sinkronizacije, pa možete nastaviti na drugom uređaju igrati tamo gdje ste se zaustavili prije. Inače je igri cijena 3 eura, pa ako vam se sviđa, preuzmite ju dok je besplatna.

Preuzmite Bean’s Quest na App Storeu (iPhone, iPad, besplatna)


Kao i inače, okupili smo i druge aplikacije koje su postale besplatne. Trebali biste ih odmah preuzeti ako vam se sviđaju, jer nismo sigurni koliko dugo će biti besplatne.

Angry Birds Star Wars (iPhone/iPad)

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Što napraviti s igrom ako želite izvući više novca kako biste mogli kupiti još jedan Ferrari? Spojite ju s još jednom ogromnom franšizom! Angry Birds Star Wars je sjajan primjer toga, ali ovaj put je igra dostupna besplatno.

Typography Insight (iPhone/iPad)

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Ovo je obavezna aplikacija ako vas zanima tipografija. Naučit će vas osnove tipografije, kako biste vidjeli kako je Arial bezobrazno kopirao Helveticu. Možete povećati slova kako biste provjerili najsitnije detalje, a možete i staviti fontove jedan preko drugog. Čak i mini-igra je dodana u aplikaciju.

File New – Photo Editor

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Ovakve aplikacije su vjerojatno druga najpopularnija kategorija u App Storeu (nakon igara). Ima ih zaista mnogo, a aplikacija File New – Photo Editor trenutno je besplatna. Ne očekujte ništa preposebno, nije riječ o aplikaciji koja dodaje nešto novo.

Devious Dungeon

Još jedna retro platformska igra. Ali, Devious Dungeon dodaje nekoliko promjena originalnom konceptu ovakvih igara: stvara nivoe nasumice, a sadrži i RPG elemente. To znači kako možete unaprijeđivati svog lika, kupovati nova i bolja oružja i slično. Inače je aplikacija 3 eura, a trenutno je besplatna.

Leaf – RSS News Reader

Besplatna aplikacija tjedna: Bean’s Quest

Leaf je sjajan RSS reader za Mac, iako bismo također preporučili Reeder. Sučelje je vrlo pregledno, slično Mail aplikaciji, sinkronizira se s najpopularnijim uslugama vijesti i raznim aplikacijama. Što vam još treba? Dostupna je besplatno, a inače joj je cijena 10 eura.

iPhone_6_ponovo
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.