imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
BeoPlay A1, predivan Bluetooth zvučnik koji oduzima dah

BeoPlay A1, predivan Bluetooth zvučnik koji oduzima dah


Stigao je najnoviji Bluetooth zvučnik u ponudi tvrtke B&O PLAY, koji povezuje predivan dizajn s najboljom kvalitetom zvuka. Odmah smo ga otpakirali i isprobali.

Uvijek sam bio ljubitelj proizvoda tvrtke Bang & Olufsen, pa nisam mogao dočekati njihov novi proizvod, BeoPlay A1 zvučnik. B&O PLAY je poseban brend pod Bang & Olufsenom, a BeoPlay zvučnici su proizvodi koje bi si čak i obični smrtnici mogli priuštiti. Zvučnik koji smo testirali također je BeoPlay proizvod, kojeg smo s velikim zanimanjem čekali.

BeoPlay A1

A1 je definitivno najljepši Bluetooth zvučnik koji sam ikada vidio. Pitanje je bilo prati li to kvaliteta zvuka? Proizvod se nalazi u savršenom pakiranju, a vađenjem iz kutije shvatili smo kako je i sam proizvod takav. Zvučnik je savršeno izrađen u svakom pogledu. Ovo nije zvučnik koji je naguran u plastičnu kutiju, nego remek-djelo, dizajnirano s pažnjom posvećenom svakom detalju zvučnika. Izrada je zaista bez pretjerivanja u rangu s Appleovim standardima. Rupice u anodiziranom aluminijskom kučištu izrađene su s kirurškom preciznošću. Zaista ne postoji ništa u izradi čemu bih mogao prigovoriti. A1 je dostupan u srebrnoj ili zelenoj boji, mi smo isprobavali srebrni, jer će zeleni biti dostupan tek u budućnosti, a osobno smatram kako srebrni bolje odgovara Apple MacBook Pro računalima, pa nam nije bila teška odluka. Na fotografijama zvučnika moguće je vidjeti tanku kožnu uzicu, koja omogućuje montiranje zvučnika na zid, granu drva, ali moguće ju je maknuti ako ikome smeta. Po meni je riječ o vrlo dobroj nadogradnji ovog već fantastičnog dizajna, a zaista ne smeta prilikom upotrebe zvučnika, barem nama nije.

BeoPlay A1

Forma i funkcija u harmoniji. Okrugli aluminijski gornji dio kućišta je u isto vrijeme izraz ljepote i snage, a zajedno s polimerskom bazom, formira snažan zaštitni zid za komponente unutra. Hladan aluminij. Topli polimer. Mekana koža. Jednostavno rečeno, BeoPlay A1 je izvrstan na dodir i u vašoj ruci.

BeoPlay A1

Težina zvučnika govori nam kako je rađen od kvalitetnog materijala, a koliko vidimo, nije se štedila količina materijala. To nipošto ne znači kako je pretežak. Njegova težina je 600 grama, pa pretpostavljamo kako ne bi trebao biti problem ako ga poželim povesti sa sobom na put, jer zauzima jako malo mjesta. Gornji dio od aluminija susreće se s donjim polimerskim dijelom, a upravo na tom prijelazu je skriven gumb za paljenje i gašenje zvučnika, kao i malena LED svijetla koja pokazuju funkcije i uparenost s Bluetooth uređajima te kontrole za glasnoću zvučnika i mikrofona. Može se napuniti preko USB-C ulaza, a ulaz za 3.5 mm kabel je odmah pored.

BeoPlay A1 može služiti i kao telefonska slušalica pomoću ugrađenog mikrofona, ali po mojem mišljenju, to je potpuno uskraćivanje potencijala ovog zvučnika (ako se koristi samo za ovu svrhu!), jer slušanje glazbe i zvuka video sadržaja je ono za što je ovaj zvučnik napravljen, a zvuk koji izlazi iz zvučnika je naprosto nevjerojatan.

A beépített mikrofon segítségével használhatjuk telefonkihangosítóként is, de szerintem az A1-et nem (csak) erre érdemes használni, hanem zenehallgatásra és filmnézésre. Hogy miért? Mert nagyon nagyon nagyon jól szól!

Svaka ogrebotina ima svoju priču. Beoplay A1 zvučnik dizajniran je kako bi izdržao dobar dio udaraca i ogrebotina kako bi i dalje mogao štititi osjetljivu elektroniku u svojoj unutrašnjosti, te je otporan na prskanje vodom i prašinu. Više avantura, više priča.

Povezivanje s Bluetoothom traje samo nekoliko sekundi. Nakon držanja BT gumba, naš telefon, iPad ili notebook povezao se s A1 zvučnikom nakon nekoliko trenutaka, pa smo ga odmah isprobali za slušanje glazbe, gledanje filmova i slično.

BeoPlay A1

Čim je prvi ton izašao iz zvučnika, znao sam da je BeoPlay ostvario pobjedu na tržištu manjih, premium zvučnika. Dogodila se ista situacija kao sa svim dosadašnjim modelima BeoPlay zvučnika. Imao sam generalnu predodžbu kako će zvučati, a kada je zvuk krenuo iz njega, zvučao je dvostruko bolje nego što sam zamislio. Važno je naglasiti kako ove zvučnike ne treba uspoređivati s većim zvučnicima i Hi-Fi sustavima, nego ih uvijek treba stavljati u njihovu kategoriju. Kada ga uspoređujem s ostalim zvučnicima u ovoj klasi, bez razmišljanja je najbolji koji sam ikada čuo. Osim toga je i najljepši. Iako sam to već spomenuo, nije naodmet ponovno naglasiti.

Beoplay A1 pruža puno više nego što njegova veličina i težina daju naslutiti, i to zahvaljujući True 360 ambijentalnom zvuku radi kojega je disperzija zvuka odlična bez obzira gdje ga položili. A zahvaljujući vršnoj snagi od 2 x 140 W nećete se morati skupiti oko njega kako biste uživali u vašoj glazbi.

Mali A1 zvučnik proizvodi iznenađujuću količinu basova, a ne nedostaje mu ni visokih ili srednjih frekvencija. Nedostaci u zvuku će se čuti tek na najvećoj glasnoći, ali s obzirom da nije ni namijenjen za kućne zabave, to ne bi trebalo predstavljati problem. Za takvu upotrebu BeoPlay ima veće zvučnike, kao što je A6. Na normalnim glasnoćama, koje se koriste u uredu, domu, hotelskoj sobi i slično, savršeno je usklađena kvaliteta zvuka. Nadalje, može poslužiti i kao izvor savršene pozadinske glazbe na pikniku.

A1 je u mojim rukama već nekoliko dana, kako bih ga mogao testirati kod kuće. Kod kuće koristim iPad Pro, koji doista funkcionira izvanredno sam po sebi, ali s ovim zvučnikom dobio je potpuno novu dimenziju. Gledanje videa, slušanje glazbe potpuno je novo iskustvo. Ako sam morao ići na WC dok sam slušao podcast, mogao sam uzeti samo zvučnik, dok sam iPad mogao ostaviti u dnevnoj sobi. Na terasi je također dobro došao, jer sam mogao biti na zraku bez da povisim glasnoću A6 zvučnika, samo sam uzeo A1 sa sobom.

BeoPlay A1

Umjetnost u izvlačenju što boljeg zvuka iz malog proizvoda ovisi o suradnji između dizajnera i tehničkog stručnjaka. S Beoplay A1 zvučnikom ova suradnja podignuta je na novu razinu.

1. Driveri, pojačala i zvučnici dizajnirani su i proizvedeni kako bi osigurali najbolje rezultate u ovoj kategoriji zvučnika, te kako bi isporučili 2 x 140 vata vršne snage. Zahvaljujući zvučnom rasponu od 60 do 24.000 Hz, Beoplay A1 pruža puno više od konkurencije.

2. Dubina basa veća je od onoga što možete zamisliti kada je u pitanju uređaj ove veličine. Zahvaljujući subwooferu s novom aluminijskom jezgrom, snažnim magnetskim sustavom i pojačalima ovaj zvučnik može isporučiti puni raspon zvuka pri niskim frekvencijama (do 60 Hz).

BeoPlay nas je upoznao s dobrim iskustvom slušanja glazbe svih žanrova, a A1 definitivno prati ovaj model. Sve vrste glazbe koje sam isprobao na zvučniku zvučale su odlično. Nisam isprobao zvučnik sa svim vrstama glazbe, ali pop, rock, jazz i hip hop zvučali su dobro, nije me zvuk umarao, kao što je obično slučaj sa zvučnicima ove veličine.

BeoPlay A1

S obzirom da je riječ o prijenosnom zvučniku, ne smijem zaboraviti vrlo važnu značajku, a to je trajanje baterije. BeoPlay obećaje 24 sata, za što sam uvjeren kako nije pretjerano, s obzirom da sam ga koristio tri dana ujutro i navečer i još se nije ispraznila. To znači kako mogu bez razmišljanja otići na vikend i koristiti ga navečer u hotelskoj sobi.

BeoPlay A1

Otporan je na padove, kao i na prskanje vodom. A1 je postao meni osobno najdraži mali zvučnik, nakon samo tri dana testiranja. A2 možda zvuči bolje, ali samo na većoj glasnoći, a osjetno je skuplji. U odnosu na konkurentne proizvode drugih proizvođača, A1 je daleko najbolje rješenje, s obzirom na kvalitetu izrade, zvuka i trajanje baterije.

Ako tražite manji Bluetooth zvučnik, svakako isprobajte Beoplay A1, nećete požaliti.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!