imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

BeatsX test: Beats koje su gotovo savršene


Imali smo BeatsX, posljednji model slušalica s W1 čipovima predstavljenih u rujnu prošle godine, u našim rukama za probno razdoblje. Ovaj je proizvod poprilično dopadljiv, i to ne samo zbog svoje cijene. Međutim, ima svojih mana.

U paleti slušalica s W1 čipom nalaze se četiri proizvoda, a mi smo testirali dva – AirPods i Powerbeats3. Paleta proizvoda u osnovi pokriva sve tipove korisnika: imamo, primjerice, premium par slušalica Solo 3, ili pak par sportskih slušalica Powerbeats3. U današnjem testu, vidjet ćemo kako rade BeatsX. Radi se o vrlo osnovnom paru bežičnih slušalica koje možete udobno koristiti u skoro svim vrstama situacija, bilo da je u pitanju putovanje ili jednostavan rad u uredu.

01_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Vanjski Izgled

Unatoč tome što je BeatsX najjeftiniji proizvod među svim W1 čip proizvodima te čak među svim bežičnim Beats uređajima, to se uopće ne vidi na pakiranju. Kada kupite proizvod, dobijete lijepu bijelu kutiju čistog izgleda s prozirnom plastikom na prednjem dijelu, kroz koju možete vidjeti željeni par slušalica. Sa strane se nalazi dubokoumni i pomalo neobjašnjiv citat “ljudi ne slušaju svu glazbu”, a na poleđini možete pronaći popis većine važnih funkcija.

02_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Ispod slušalica nalaze se svi dodaci, uredno pričvršćeni za komad crnog kartona. Tamo ćete pronaći tri dodatna para nastavaka za uši uz par koji se već nalazi na slušalicama, te dva para secure-fit wingtipsa iste veličine, koji slušalicama pružaju više stabilnosti. Ti wingtipsi veliki su plus jer ne obuhvaćaju uho izvana, već prianjaju uz njega iznutra, a i lako su uklonjivi, pa ako nemate više potrebu za njima, neće činiti slušalice većima.

Straga na kartonu pronaći ćete USB – Lightning punjač dugačak otprilike 15 centimetara, te istu vrstu prijenosne torbice koju smo imali sa Powerbeats3, iako se čini da je ova malo manja pa savršeno odgovara vašem džepu. Rješenje za pohranu uređaja poprilično je dobro jer je guma stvarno mekana, te ugodna na dodir. Uz sve to, imate uobičajene priručnike i garanciju, te Beats naljepnicu.

S obzirom na kvalitetu materijala, prije bismo rekli da BeatsX nalikuju na sportski nego na premium uređaj. Traka koja ide oko vrata napravljena je od istog gumenog materijala kao i prijenosna torbica, što je definitivno plus. Debljina je taman, ne svrbi i ne stvara osjećaj nelagode, čak i kada dodiruje vašu kožu. Također, uopće ne morate biti oprezni s njima, budući da vam polukruti dizajn omogućava da ih savijate kako god želite. Slobodno ih nagurajte u prijenosnu torbicu, one će uvijek zadržati isti oblik koji leži na vašem vratu.

03_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Na samoj bazi nalaze se dva plastična dijela oblikovana poput medijskih regulatora, po jedan sa svake strane. Dugme za uključivanje i isključivanje, i statusni signal LED smješteni su na lijevoj strani, dok se utičnica za punjenje nalazi na desnoj strani. Kada bismo morali nagađati, obje imaju po jednu bateriju, jer su BeatsX sposobne za nevjerojatnih osam sati izvođenja. Ovi plastični dijelovi također imaju svrhu zadržavanja proizvoda na vašem vratu, tako da ne skače sa svakim korakom koji napravite. Možda vam uopće neće smetati, a moglo bi vam biti vrlo neudobno: to ovisi o vašim osobnim preferencijama.

Ovo se zatim spaja u dva ravna i tanka kabela koji vode do samih slušalica. Ravan dizajn nije nimalo opravdan u ovom slučaju jer je prilično neugodan. Neminovno će se okretati kada stavite slušalice. Također, ne čini se dugovječnim zato što je poprilično tanak – deblji, okrugao dizajn bio bi elegantniji. Uređaj za kontrolu medija smješten je na desnom kablu, što savršeno funkcionira. Tipke je lako pronaći, dobro rade, te sadrži sve uobičajene funkcije od Sirija do upravljanja telefonskim pozivima. U teoriji, također je kompatibilan s Android uređajima, premda to nismo mogli testirati.

04_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Glave slušalica poprilično su male; u svakom slučaju manje od Powerbeats3. Dizajn je malo nagnut tako da savršeno pristaju uz uho. Nećete vam moći ispasti, čak ni bez wingtipova. Ali ono što ih čini stvarno posebnima jest par magneta smještenih na stražnjem dijelu glava, koji omogućuju da sklopite slušalice kada ih ne koristite. Ovdje se s pravom možemo pitati “zašto se ja toga nisam sjetio prvi”: odlično je što glave ne skaču posvuda kada ih nemate u ušima, te više nalikuju ogrlici. Čini se kao mala stvar, ali je definitivno odlično rješenje.

05_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Slušalice koje smo mi imali bile su crne, ali možete ih kupiti u plavoj, sivoj i bijeloj boji.

Kvaliteta Zvuka, Upotreba

Appleov W1 čip brine se za glatko i stabilno povezivanje širokog raspona. Puno smo pričali o prednostima ovog čipa pa ne želimo ulaziti u detalje, ali jednostavno je zadivljujuće da se ovaj čip pokazao dobrim rješenjem na svakom proizvodu koji smo testirali, i to ne samo zbog strana uparivanja. Jednostavno je nevjerojatno da glazba može biti iste kvalitete bez obzira na to nalazite li se u kući ili u većim prostorima. Samo zamislite da ste u knjižnici s debelim zidovima od opeke i pregledavate knjige na vrhu ljestava dvije sobe dalje od vašeg uređaja, a glazba pritom zvuči potpuno isto kao da stojite tik do uređaja. Gotovo čarobno.

Ne možemo reći ništa loše o izdržljivosti baterije. U teoriji, BeatsX može raditi osam sati, što se čini opravdanim. Nije problem ni ako slučajno ostane bez baterije jer možete napuniti svoj uređaj s dva sata energije u samo pet minuta, zahvaljujući Fuel Fast tehnologiji. To znači da ga možete u potpunosti napuniti za svega 45 minuta. Vjerojatno vam neće trebati više od toga za normalnu svakodnevnu upotrebu.

06_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

Ne očekujte ništa što će promijeniti vaš svijet u pogledu kvalitete zvuka: BeatsX donosi upravo ono što možete očekivati od Beats proizvoda. Što više testiramo ove proizvode, sve više shvaćamo da nema stvarne razlike između jeftinijih i premium proizvoda u pogledu kvalitete zvuka, kao što nema razlike između žičnih i bežičnih verzija. Savršeno su adekvatne za putovanja ili bavljenje sportom, ali ne mogu vam dati iskustvo kvalitetnog slušanja glazbe. Ovo je simpatičan proizvod sa svojim pulsirajućim basom i slabim visokim zvukovima. Dnevni hitovi i Beats1 radio zvuče besprijekorno na njima, iako vjerojatno nećete slušati odabir Bachovih djela s njima.

Presuda

Ono što možemo reći na kraju ovog testa jest da je ovo najbolji Beats proizvod u pogledu cijene i kvalitete. Ako vam je bežičnost važnija od kvalitete zvuka, definitivno pogledajte ovaj proizvod. BeatsX gotovo su savršene Beats. Imaju odlično vrijeme baterije, relativno su jeftine, male su i vrlo udobne. Razlog zbog kojeg su “gotovo” savršene jest to što nisu najbolje za bavljenje sportom, čak ni s gumenim wingtipsima, i to zato što BeatsX nisu otporne na znoj. To je prilično velik problem, uzimajući u obzir da je ovo područje gdje bežični dizajn može biti velika prednost.

07_beatsx_test_the_almost_perfect_beats

S tim nedostatkom, BeatsX postaje AirPodsov suparnik. AirPods očigledno nije bolji izbor, iako kada biste morali birati, vjerojatno biste izabrali njih. Međutim, nije nimalo dobro međusobno ih suprotstavljati unutar iste tvrtke. Ovaj nedostatak boli jer da su dodali samo jednu malu odliku, BeatsX bi iznenada imale nešto što AirPods nemaju. Ipak, ako vam je važno imati nekakvu vrstu spojnog kabela na vašim slušalicama, ili ako vam je važna mala razlika u cijeni između BeatsX i AirPodsa, onda definitivno razmislite o kupnji BeatsX. Trenutno, one su vjerojatno najbolji izbor od svih proizvoda na ulaznom nivou brenda.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!