imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Appleova spektakularna reklama za Depth Control


Novi videozapis učitan je na Appleov YouTube kanal, ovaj puta detaljno opisujući Depth Control značajku.

Apple je učitao najnoviji oglas na svoj YouTube kanal, nazvan The Backdrop. Videozapis se temelji na prilično jednostavnom konceptu, iako je i dalje prilično spektakularna. Možemo vidjeti prometno mjesto na ulici, a kamera se kreće unatrag. Građevine, svjetla, automobili, ljudi. Zatim dolazimo do djevojke, koja je također subjekt fotografije.

I kakvog li čuda, sve što nam odvlači pažnju od subjekta fotografije u trenutku je zamagljeno, a djevojka izgleda kristalno čisto i oštro u prvom planu fotografije. Na svemu tome možemo zahvaliti Depth Control značajki, koju je Apple predstavio zajedno s najnovijim iPhone uređajima prošlog rujna.

Pomoću značajke, količinu zamagljenja koju možemo vidjeti na portretima je moguće prilagoditi prema ukusu korisnika, što će telefon naravno riješiti pomoću softverskog trika (sami portretni način je uglavnom samo softverski trik). Praktički, možemo prilagoditi dubinu područja između vrijednosti od f/1.4 i f/16, što znači potpuno zamagljenu fotografiju ili fotografiju bez zamućivanja. Počevši od iOS-a 12.1, sve ovo možete postaviti u stvarnome vremenu prije snimanja fotografije.

Ranije, Apple je učitao video-vodič na tu temu, tako da ako želite ovladati ovom značajkom, trebali biste ga pogledati. U slučaju da želite duboko zaroniti u temu bokeh efekta, pogledajte članak mog kolege, Pata.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!