imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Appleova božićna reklama sigurno će vas dirnuti


Ne samo da se radi o odličnoj animiranoj reklami, sada imate priliku vidjeti kako je sve nastalo, od snimanja i uređivanja, do stvaranja glazbe.

Apple je na svom YouTube kanalu objavio animiranu reklamu Holiday – Share Your Gift, i to upotpunjenu s četiri videa o tome kako je sama reklama nastala. Te su snimke možda i zanimljivije od same reklame, iako je i ona krasna, s odličnom božićnom atmosferom u pravom Appleovom stilu.

Zahvaljujući onim drugim snimkama, imamo uvid u proces stvaranja ove tri minute duge animacije. Na njoj je naporno radila velika ekipa ljudi. Izradili su pravu vizuru grada, a grafički je umjetnik udahnuo život liku. Kao i u svakom filmu, i ovdje su radili redatelj i snimatelj.

Osim toga, predstavili su ljude zaslužne za pojedine dijelove konačnog rada. Primjerice, glazba je nastala pomoću iPhonea.

Boje su prilagođene na MacBooku Pro.

Sve je uređeno na iMacu.

Po mom mišljenju, ovo je animacija dostojna filmske nagrade.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!