imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Appleova akvizicija u Europi vrijedna 600 milijuna dolara


A Cupertino je zaposlio i 300 novih inženjera važnog dobavljača.

Proizvodnja vlastitih procesora važan je dio Appleove strategije za budućnost. Tako će moći ubrzati proizvodnju te imati učinkovitije procesore koji će njihove uređaje činiti drugačijima od svih drugih na tržištu. Samo se sjetite prvog 7-nanometarskog A12 Bionic procesora, koji je potukao sve konkurente.

Sada su napravili veliki korak u tom smjeru: uložili su 600 milijuna dolara u kupnju dijela Dialog Semiconductora. Točnije, za kupnju su potrošili „ tek“ 300 milijuna dolara, ali iskoristili su pravo prvokupa te su 300 milijuna dolara uložili u kupnju proizvoda. Stoga se radi o za sada najvećem ulaganju Cookove ekipe.

Još jedan važan aspekt ove priče jest i zapošljavanje 300 radnika Dialoga kao dio same akvizicije. Drugim riječima, Apple je kupio gotov inženjerski tim, koji čini 16% Dialogove radne snage.

Cupertino već duže vrijeme surađuje s ovim europskim proizvođačem procesora. Novozaposleni inženjeri rade u Italiji, UK-u, Švicarskoj i Njemačkoj. U nekim će slučajevima Apple samo zamijeniti logo na zgradi, ali dio novih radnika priključit će se Appleovim ekipama radnika.

Čini se da ovakve transakcije uopće nisu važne običnim korisnicima. Međutim, radi se o važnim vijestima jer bi ovaj potez mogao rezultirati bržim razvojem komponenti te sigurnijim zalihama proizvoda.

Izvor: The Verge

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!