imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Appleov voditelj AI odjela otvoreno govori o istraživanju tvrtke


Očito je da tvrtka iz Cupertina temelji svoje buduće proizvode na razvoju autonomnog softvera. Ovaj sustav je trenutno najbliže samovozećim automobilima: voditelj AI istraživanja u Appleu, Ruslan Salakhutdinov podijelio je neke detalje.

Dok se proizvodnja automobila sve više i više kreće prema električnim automobilima, softver za umjetnu inteligenciju se ubrzano razvija. Na primjer, Appleov voditelj AI istraživanja je prije 5 godina bio prilično skeptičan da će u Appleu danas razvijati autonomne sustave. Nije upitno zašto su odlučili staviti naglasak na to, čak i ako je početna ambicija tvrtke bila razviti vlastiti automobil.

Na NIPS-ovoj konferenciji, Salakhutdinov je iznio detaljnu prezentaciju o Appleovom autonomnom sustavu. Oni se temelje na umjetnoj inteligenciji, zbog čega mogu otkriti ne samo promet, svjetla i znakove, već i pješake i bicikliste na temelju senzorskih podataka. Tesla već prodaje automobile u kojima softver može sigurno upravljati automobilom na autocesti, ali kažu da su ti razvoji tek na pola puta.

Apple je također objavio detaljnu studiju o toj temi, u kojoj pišu o učenju od-kraja-do-kraja u slučaju 3D prepoznavanja koje se temelji na tzv. ‘dot cloudu’. Također su govorili o istovremenoj lokalizaciji i mapiranju ili SLAM-u. Ovaj postupak se može koristiti i u drugim područjima poput robota, sustava karata i umjetne stvarnosti.

Testiranje samovozećeg automobila koji pripada Appleu uhvaćeno u akciji.

Nije jasno zašto Apple tako otvoreno govori o tome što se događa u tvrtki, no rezultati ovog istraživanja vjerojatno se neće pojaviti u bilo kojem bitnom proizvodu. U isto vrijeme, tvrtka se sada nalazi na virtualnoj karti samovozećih automobila.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!