imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Appleov voditelj AI odjela otvoreno govori o istraživanju tvrtke


Očito je da tvrtka iz Cupertina temelji svoje buduće proizvode na razvoju autonomnog softvera. Ovaj sustav je trenutno najbliže samovozećim automobilima: voditelj AI istraživanja u Appleu, Ruslan Salakhutdinov podijelio je neke detalje.

Dok se proizvodnja automobila sve više i više kreće prema električnim automobilima, softver za umjetnu inteligenciju se ubrzano razvija. Na primjer, Appleov voditelj AI istraživanja je prije 5 godina bio prilično skeptičan da će u Appleu danas razvijati autonomne sustave. Nije upitno zašto su odlučili staviti naglasak na to, čak i ako je početna ambicija tvrtke bila razviti vlastiti automobil.

Na NIPS-ovoj konferenciji, Salakhutdinov je iznio detaljnu prezentaciju o Appleovom autonomnom sustavu. Oni se temelje na umjetnoj inteligenciji, zbog čega mogu otkriti ne samo promet, svjetla i znakove, već i pješake i bicikliste na temelju senzorskih podataka. Tesla već prodaje automobile u kojima softver može sigurno upravljati automobilom na autocesti, ali kažu da su ti razvoji tek na pola puta.

Apple je također objavio detaljnu studiju o toj temi, u kojoj pišu o učenju od-kraja-do-kraja u slučaju 3D prepoznavanja koje se temelji na tzv. ‘dot cloudu’. Također su govorili o istovremenoj lokalizaciji i mapiranju ili SLAM-u. Ovaj postupak se može koristiti i u drugim područjima poput robota, sustava karata i umjetne stvarnosti.

Testiranje samovozećeg automobila koji pripada Appleu uhvaćeno u akciji.

Nije jasno zašto Apple tako otvoreno govori o tome što se događa u tvrtki, no rezultati ovog istraživanja vjerojatno se neće pojaviti u bilo kojem bitnom proizvodu. U isto vrijeme, tvrtka se sada nalazi na virtualnoj karti samovozećih automobila.

Izvor: 9to5mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!