imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Appleov segment usluga raste, 3 milijuna novih korisnika


Sve više i više ljudi počinje koristiti Appleove usluge uz broj onih koje stalno rastu. Prema Verto Analyticsu, tri milijuna novih korisnika je registrirano u SAD-u tijekom perioda od prosinca do ožujka. Više od pola američkih net korisnika upotrebljavaju jednu od Appleovih usluga.

Stalan rast usluga od izlaska Apple Musica se nastavlja do ovog dana. Tvrtka iz Cupertina s ovim segmentom svog posla zaista dobro zarađuje. Brojevi pokazuju kako se ljudima sviđaju Appleove usluge: Verto Analyticsov analitičar je izjavio kako je tvrtka uspjela akumulirati tri milijuna novih korisnika u posljednja tri mjeseca, uključujći web usluge, aplikacije i cloud usluge. Iako su neki od ovih dostupni za druge operativne sustave kao i za Apple Music, većina njih radi samo u Appleovom zatvorenom sustavu.

01_apple_service_segment_rapidly_growing

Iako je Apple imao samo 114.8 milijuna korisnika u pogledu svih usluga u SAD-u u prosincu 2016 godine, ovaj broj je porastao na 117.1 milijuna korisnika do ožujka 2017 godine. Brzi rast Apple Musica je možda imao ogromnu ulogu u ovome: prešao je cilj od 20 milijuna pretplatnika godinu i pol dana nakon lansiranja, a broj korisnika je bio blizu 70 milijuna do prosinca 2016 godine. U svijetlu toga, rast od milijun korisnika mjesečno nije nikakvo iznenađenje. Druga pretplata također može utjecati na to, kao na primjer iCloud cloud usluga koja nudi adekvatnu količinu paketa za pohranu za gotovo ništa novca.

Ono što je još važnije je prisutnost App Storea koji je prošao kroz ogroman rast u posljednjih godinu dana. Apple govori o nevjerojatnim brojevima. Bilo je 40% porasta u pogledu svih regija, i zapanjujućih 90% porasta u istaknutim regijama, koje se sastoje od SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Kine i Japana. Prema Appleovom službenom Q2 izvješću, imali su 7 milijardi dolara prihoda od usluga, što je porast od 16% u usporedbi s istim periodom prošle godine. Broj korisnika je također porastao uz broj zahtjeva, te je ovo još uvijek isto prema trenutnome izvješću. Ovi segmenti samo nastavljaju rasti.

02_apple_service_segment_rapidly_growing

Appleove usluge su također iskusile porast. U ožujku, Apple App Store je imao 88.1 milijuna korisnika – porast od tri milijuna korisnika od ukupnih 85.3 milijuna korisnika u prosincu. U ožujku, korisnici su u prosjeku sveukupno proveli 27.8 minuta u Apple App Storeu. Nastavljeni uspjeh iOS uređaja održava App Store u redovima. I dok aplikacije dominiraju vremenom potrošenom na smartphoneima, ovaj izlog – i kontrola nad njim – ostaju ključne snage za Apple u današnjem digitalnom ekosustavu.

Podatci Vero Analyticsa pokazuju da su korisnici u prosjeku proveli 7 sati i 51 minutu koristeći Appleove usluge. Tvrtka je uspjela doseći 54.4% svih američkih korisnika interneta, što trenutno znači 117.8 milijuna korisnika. Upotreba usluga i aplikacija je također uključena, te ovaj postotak iznosi 28.9% samo u pogledu mobitela, što je 61.4 milijuna korisnika. Sve u svemu, tvrtka je uspjela doseći 51.9% korisnika interneta na jedan ili drugi način. Otprilike polovica ovih korisnika dnevno upotrebljava Appleove usluge, što može biti objašnjeno integriranim aplikacijama iOSa. Rast App Storea je postojan: prethodno spomenutih 88.1 milijuna američkih korisnika provedu u prosijeku 27.8 minuta koristeći Store.

Izvor: Apple World Today

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.