imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Appleov potpredsjednik marketinga govori o Siri


Potpredsjednik Appleovog marketinga u svijetu, Phil Schiller je govorio o budućnosti Appleove glasovne osobne asistentice u intervju koji je dao za Gagets 360 dok je bio u Indiji. On smatra da je ova situacija složenija od konkurentskih tehnoloških divova. Tijekom intervjua, pričao je o svome gledištu na važnost zaslona, te se također malo našalio o suparnicima.

Apple je predstavio Siri 2011 godine, što je bila vrlo popularna značajka na iPhoneima. Kasnije su skoro svi mobilni operativni sustavi počeli dodavati slične funkcije, što se pokazalo bolje za Siri, ako smo iskreni. U međuvremenu, Apple je dodao Siri Mac računalima i Apple TV-u, što se nažalost nije previše razvilo tijekom godina, tako da ju mnogi ljudi ne koriste svakodnevno. Napisali smo članak s našim mišljenjem ranije: ako ste ovaj članak otvorili zbog Siri, naći ćete i ovaj zanimljivim.

01_phil_schiller_talks_about_siri

Apple je puno puta govorio o tome koliko bi teško bilo u potpunosti pustiti zaslone, iako to možda neće biti problem za tržište telefona, zasloni će možda samo poprimiti drugi oblik. U svom govoru, Phil Schiller se usredotočio na to kako nema svrhe u kontroliranju svega putem glasa, čak i ako to zvuči super. On više razmišlja o cjelokupnom sustavu koji bi mogao ponuditi najbolje rješenje za svaku situaciju u životu. Iako su nakratko razgovarali o Amazon Echo-u i Google Home-u tijekom intervjua, Appleov potpredsjednik marketinga je odbio izraziti mišljenje o ovim proizvodima koji se već nalaze na tržištu.

To su dva uređaja za koje mediji tvrde kako ih Apple mora sustići. Glasine o tome kako će Apple predstaviti uređaj sličan na primjer Amazon Echo-u na WWDC-u su dobile zamaha u posljednjih par tjedana, te da bi to bio “samo” uređaj za praćenje glasa. Važno je dodati kako je ovaj intervju snimljen prije izlaska vijesti o takvome uređaju, i ono što smo mogli saznati iz ovog intervjua je to da Schiller misli kako hardware posvećen prepoznavanju glasa nije dovoljan. Naravno, to nije sve o samom uređaju, već više o tome kako i kada bi Apple mogao pretvoriti Siri u samo-razvojnu umjetnu inteligenciju koja bi zaista mogla biti korisni dio korisnikovog svakodnevnog života.

02_phil_schiller_talks_about_siri

”Smatramo kako je važno da postoji vrijeme kada je prikladnije jednostavno upotrijebiti vaš glas ako ne možete upotrijebiti zaslon,” Schiller je izjavio “Na primjer, ako vozite i želite da Siri radi umjesto vas bez gledanja na zaslon, to je najbolja stvar. Ili možda ako se nalazite na drugoj strani prostorije i želite reći Siri da promjeni pjesmu koju slušate… Stoga postoji puno trenutaka kada je glasovni asistent stvarno koristan, ali to ne znači da nikada nećete poželjeti zaslon. Dakle, ideja da nemam zaslon, mislim kako ne odgovara mnogim situacijama. Na primjer ako tražim upute i koristim Maps, Siri mi može reći te upute i to je vrlo prikladno ali je čak i bolje ako mogu vidjeti tu kartu, i mogu vidjeti nadolazeća skretanja, mogu vidjeti gdje je zakrčeno, te bolje razumijem svoju rutu i što ću učiniti.”

03_phil_schiller_talks_about_siri

Schiller je na kraju pričao o konkurentskim osobnim asistentima – koji u osnovi služe kao dekoracija za slušanje – jer je lako moguće da Apple razmišlja o nečem posve drugačijem kada pričaju o kućnim asistentima:

Pa, ne želim razgovarati ni o jednome od njih. Moja majka je znala govoriti da ako nemate nešto lijepo za reći, nemojte ništa ni reći.

Nakon toga, Schiller je konkretno govorio o tome kako svakako trebamo grafičko korisničko sučelje kako bi maksimizirali korisničko iskustvo.

Još nisam vidio nikakve igre koje su samo glasovne, koje su za mene, gotovo jednako zabavne kao i one koje igram na zaslonu. I tako da mislim kako su glasovni asistenti nevjerojatno snažni, njihova inteligencija će rasti, učinit će više za nas, ali uloga zaslona će ostati vrlo važna u svemu ovome.

04_phil_schiller_talks_about_siri

S uzbuđenjem čekamo vidjeti s čime će sve Apple izaći ove godine i s čime neće. Nadamo se Kako je Phill zaista promislio svoje riječi, te da neće pasti u istu pogrešku kao i kada je govorio o tome kako Apple zaista može uvesti inovacije na predstavljanju novog Mac Proa. Ove godine se ispostavilo kako je najljepša, blistava kanta za smeće završila kao neuspjeh prema Appleu.

Izvor: MacRumors

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.