imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple želi spasiti milijun hektara šume do 2020. godine


Neki smatraju da je Apple jedna od najzelenijih tvrtki na Zemlji, dok drugi kažu da tako velika tvrtka ne može biti dovoljno zelena, bez obzira na to koliko novca, vremena i istraživanja uložili u ovu temu. U Cupertinu vjerojatno nisu čuli ovo drugo mišljenje, jer sada imamo nove animirane videozapise o tome kako tvrtka planira zaštititi okoliš u bliskoj budućnosti.

Ako nam netko spomene zaštitu okoliša i održivost, i to kombinira s konceptima potrošnje i elektroničkih uređaja, odmah pomislimo na solarne ploče koje se nalaze na krovu Apple Parka. Još jedna stvar koja nam pada na um su težnje tvrtke koju vodi Tim Cook, kako će jednoga dana moći u potpunosti reciklirati uređaje koji su prethodno bili kupljeni. (I naravno, Donald Trump, koji misli da su globalno zatopljenje stvorili Kinezi.)

Lisa Jackson možda nije netko tko je poznati dio Apple tima, za razliku od ranije spomenutog gospodina ili glavnog direktora spomenutog prije njega, osnivača Stevea Jobsa. Međutim, ona je preuzela puno veću ulogu po pitanju proizvodnje i recikliranja u tvrtki. Prema najnovijem videozapisu, žele spasiti milijun hektara šume do 2020. godine, te stalno traže nove načine za stvaranje ambalaže proizvoda od 99% recikliranog papira i vlakana.

Naravno, tvrtka do sada nije štedjela novac i energiju na ekološkim rješenjima: uz činjenicu da oni rade u novom sjedištu koje ima 100% obnovljive izvore energije, očekuju istu stvar od svih svojih dobavljača. Ovaj sustav funkcionira, čak i ako je u ovom malom razmjeru, ali funkcionira, i vrijedan je trud to što praktički prisiljavaju svoje partnere u ove procese. Ovo je uobičajena tema s gigantskim tvrtkama Silicijske Doline, da slijede ovaj pristup do određenog stupnja.

Izvor: Cult of Mac

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!