imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple zaposlio bivšeg zaposlenika tvrtki YouTube i Spotify

Apple zaposlio bivšeg zaposlenika tvrtki YouTube i Spotify


Cupertino je uspio dobiti još jedno veliko ime. Shiva Rajaraman mogao bi pomoći tvrtki ne samo s iskustvom stvaranja glazbenog sadržaja, nego i video sadržaja, jer ima sjajno iskustvo u oba područja.

Čini se kako Apple vrlo ozbiljno shvaća svoje ambicije vezane uz stvaranje sadržaja, a to se posebno vidi prema ljudima koje su u zadnje vrijeme zapošljavali. Bivši zaposlenik Amazona, Netflixa i Rokua, Timothy D. Twerdahl je prošli mjesec došao na poziciju potpredsjednika i na čelo Apple TV odjela, kako bi pomogao rastu ove usluge svojim iskustvom u ovom području. Sada su uspjeli zaposliti još jednog profesionalca s ogromnim iskustvom, a njegovo ime je Shiva Rajaraman.

http://imagazin.hr/eddy-cue-pregovara-s-paramountom-i-sonyjem/

 

Rajaraman je radio za YouTube punih 8 godina, gdje mu je glavni zadatak bio kupnja licenci za kvalitetan sadržaj od prestižnih tvrtki kao što je Disney. Nakon toga je radio za Spotify, u kojem je radio na području planova za streaming video i podcast sadržaja. Za njih je radio 2 godine. Nastavio je i graditi odnos s kreatorima sadržaja: radio je s kućama NBC i Time Warner, između ostalih.

Nije tajna kako će imati sličan posao u Appleu, jer tvrtka sve više naglaska stavlja na zauzimanje što većeg dijela tržišta preko streaminga videa/ filma/ serija, osim streaminga glazbe. Ako Rajaraman ima tako dobre veze s primjerice Disneyem kao što govori njegov CV, nije toliko luda ideja da zadnji nastavak nove Star Wars trilogije bude ekskluzivno dostupan na Apple Music usluzi, barem neko vrijeme.

Apple zaposlio bivšeg zaposlenika tvrtki YouTube i Spotify

Put do tog cilja nije najjednostavniji. Dva anonimna izvora izjavila su kako postoji borba u Appleu u kojem smjeru bi tvrtka mogla krenuti što se tiče video sadržaja. U prilog tome ide i vijest kako se zaposlenici Applea utrkuju tko će napraviti najbolji dogovor.

Robert Kondrk, Eddy Cue, Jimmy Iovine, svi pokušavaju biti osoba koja će napraviti dogovor. Govore ljudima da ne postižu dogovor s nekim drugim. – izjavio je neimenovan izvor

Eddy priča s nekim ljudima. Jimmy razgovara s drugima. Nisu sve još posložili. – dodao je drugi izvor

Apple zaposlio bivšeg zaposlenika tvrtki YouTube i Spotify
Shiva Rajaraman radit će izravno za Eddyja Cuea.

Jedan mogući smjer za stvaranje sadržaja je staviti svu glazbu, video, vijesti i slično u jedan paket koji možete aktivirati na svojem iPhoneu. Nakon toga, možete gledati sadržaj koji ste kupili na taj način preko TV-a povezanih na internet.

BIlo kako bilo, Apple će defitinivno morati ponuditi više od emisije Carpool Karaoke ako želi ogroman uspjeh u ovom području. Zaposlenici kao što su Shiva Rajamaran mogu puno pomoći u tome.

Izvor: 9to5mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.