imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Učinkovito počnite novu godinu!

Aplikacije koje će vam pomoći ostvariti ciljeve

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2


Mnogi korisnici nisu u potpunosti sigurni koje su razlike između Apple Watch Series 1 i Series 2 modela. Postoje mnogobrojne razlike između ove dvije linije proizvoda, ali brzina nije jedna od njih.

Ako tražite brži Apple Watch od prošlogodišnje verzije, bilo koji od modela koji je trenutno u ponudi zadovoljit će vaše potrebe. Apple je prestao proizvoditi prvu seriju Apple Watch modela, što znači kako će bilo koji model iz Series 1 ili Series 2 linija proizvoda biti brži od dosadašnjih modela.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Stranica 9to5mac.com snimila je video u kojem uspoređuje performanse Series 1 i Series 2 modela Apple Watcha, koji možete pogledati ovdje:

Kao što je vidljivo u videu, performanse između ova dva modela su identične. Razlog tome je što oba modela imaju identičan procesor. Iako se SiP (System-in-a-package) od Series 1 modela naziva S1P, a od Series 2 modela S2, značajka koja ih razlikuje je GPS u S2 SiP-u. Prisutnost GPS-a u Series 2 modelima nam nikakvog utjecaja na brzinu procesora, što znači kako nema razloga da Series 1 model radij sporije.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Jeff Williams iz Applea najavio je isti procesor i brzinu za Series 1 još na eventu na kojem su predstavljeni iPhone 7 i novi Apple Watch modeli:

Dodali smo isti dvojezgreni procesor koji je u Series 2 modelima, što znači kako je Series 1 jednako brz…

Iako je to već tada bila službena potvrda kako je Series 1 jednako brz kao i Series 2, mnogi korisnici nisu čuli ili zapamtili tu činjenicu jer je Williams izuzetno malo i kratko govorio o Series 1 modelima. To samo po sebi nije čudno, jer je razumljivo da Apple želi većinu pažnje preusmjeriti na Series 2 modele.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Iako su performanse iste kao i kod Series 2 modela, još uvijek postoji nekoliko razloga zašto bi neki korisnici mogli preferirati Series 2. Osim već spomenutog GPS-a, Series 2 je vodootporan do 50 metara dubine, ima svijetliji zaslon, Pool Swim vježbe, Digital Crown wake opciju i još mnogo toga. Ali, ako želite brži Apple Watch, a nijedna od dodatnih značajki koje su predstavljene na Series 2 modelu vas ne zanima, Series 1 je odličan izbor.

Izvor: 9to5mac.com

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.