imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2


Mnogi korisnici nisu u potpunosti sigurni koje su razlike između Apple Watch Series 1 i Series 2 modela. Postoje mnogobrojne razlike između ove dvije linije proizvoda, ali brzina nije jedna od njih.

Ako tražite brži Apple Watch od prošlogodišnje verzije, bilo koji od modela koji je trenutno u ponudi zadovoljit će vaše potrebe. Apple je prestao proizvoditi prvu seriju Apple Watch modela, što znači kako će bilo koji model iz Series 1 ili Series 2 linija proizvoda biti brži od dosadašnjih modela.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Stranica 9to5mac.com snimila je video u kojem uspoređuje performanse Series 1 i Series 2 modela Apple Watcha, koji možete pogledati ovdje:

Kao što je vidljivo u videu, performanse između ova dva modela su identične. Razlog tome je što oba modela imaju identičan procesor. Iako se SiP (System-in-a-package) od Series 1 modela naziva S1P, a od Series 2 modela S2, značajka koja ih razlikuje je GPS u S2 SiP-u. Prisutnost GPS-a u Series 2 modelima nam nikakvog utjecaja na brzinu procesora, što znači kako nema razloga da Series 1 model radij sporije.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Jeff Williams iz Applea najavio je isti procesor i brzinu za Series 1 još na eventu na kojem su predstavljeni iPhone 7 i novi Apple Watch modeli:

Dodali smo isti dvojezgreni procesor koji je u Series 2 modelima, što znači kako je Series 1 jednako brz…

Iako je to već tada bila službena potvrda kako je Series 1 jednako brz kao i Series 2, mnogi korisnici nisu čuli ili zapamtili tu činjenicu jer je Williams izuzetno malo i kratko govorio o Series 1 modelima. To samo po sebi nije čudno, jer je razumljivo da Apple želi većinu pažnje preusmjeriti na Series 2 modele.

Apple Watch Series 1 jednako je brz kao i Series 2

Iako su performanse iste kao i kod Series 2 modela, još uvijek postoji nekoliko razloga zašto bi neki korisnici mogli preferirati Series 2. Osim već spomenutog GPS-a, Series 2 je vodootporan do 50 metara dubine, ima svijetliji zaslon, Pool Swim vježbe, Digital Crown wake opciju i još mnogo toga. Ali, ako želite brži Apple Watch, a nijedna od dodatnih značajki koje su predstavljene na Series 2 modelu vas ne zanima, Series 1 je odličan izbor.

Izvor: 9to5mac.com

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.