imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Apple Watch je nadmašio cijelu industriju švicarskih satova


Posljednja četvrt nisu bila samo najbolja tri mjeseca za Appleov pametni sat, već i godina u kojoj su oboreni svi rekordi. Da i ne spominjemo da su također nadmašili cijelo tržište švicarskih satova.

Sve to smo saznali iz izvješća poznate analitičarske tvrtke Canalys, jer Apple još uvijek nije pružio točne detalje o prodaji Apple Watcha. On se još uvijek nalazi u kategoriji Ostalo uz Apple TV, AirPods i Beats uređaje. Sljedeći put, pridružit će im se i HomePod. Međutim, to ne može zaustaviti analitičare da dođu do rezultata iz pruženih podataka uz pomoć drugih metoda. Ako su u pravu, nevjerojatno je što je Apple Watch postigao u 2017. godini.

Prema Canalysu, prodali su 18 milijuna uređaja, što je ogroman rast od 50% u odnosu na prošlogodišnjih 12 milijuna. 48% od ovih 18 milijuna uređaja bi mogli biti Series 3 modeli koji su lansirani u rujnu, dok bi preostalih 52% bili Series 2 i stariji modeli. 13% korisnika koji su kupili Series 3 je odabralo LTE model. Razlog iza tog relativno niskog postotka bi mogao biti taj da pozive podržava ograničeni broj pružatelja usluga u ograničenom broju država.

Čak i ako brojke nisu u potpunosti točne, mogle bi biti približne. Druge analitičarske tvrtke su također stvorile svoja izvješća. Creative Strategies je izvijestio o 17.4 milijuna, a Asymco o 17.7 milijuna prodanih uređaja. Čini se da su pametni satovi ti koji mogu postići rast na stagnirajućem tržištu laptopa, stolnih računala, tableta i pametnih telefona. A Apple je, naravno, odabrao pravi trenutak.

Baš kao što je IDC-ev analitičar, Francisco Jeronimo rekao; u prošloj četvrti, mogli su nadmašiti nevjerojatnu granicu: Apple je prodao više Watcheva od svih švicarskih proizvođača satova skupa. Dakle, Apple je postao najveći prodavač satova diljem svijeta, što je uzbudljivo budući da je prva serija Apple Watch uređaja lansirana tek prije tri godine.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!