imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple uvodi svakodnevno vježbanje u tvrtku


Ne radi se o obaveznom zadatku, naravno. Tvrtka je ove veljače pokrenula izazov za svoje zaposlenike pod hashtagom #CloseTheRing: oni koji su uspješno dovršili izazov osvojili su i nagrade.

Čini se da u Apple uistinu vjeruju da Apple Watch ima moć potaknuti vas da vježbate. Jedno je reći svojim kupcima da puno vježbaju te da pritom što češće nose Apple Watch, jer je glavni cilj uvjeriti te iste kupce da je sat vrlo koristan. No poruka postaje još uvjerljivija ako uspijete motivirati vlastite zaposlenike da rade istu stvar.

Nije da su se Appleovi zaposlenici imali razloga buniti protiv mogućnosti da se bave sportom. Koliko nam je poznato, svaki kampus nudi različite sadržaje za zaposlenike koji žele vježbati. Ako bacite oko na opis radnih uvjeta zaposlenika tvrtke, vjerojatne ćete ostati zapanjeni golemim dvoranama koje su opremljene brojnim spravama za vježbanje te dostupne zaposlenicima u svako doba dana. Iako, tko zapravo želi vježbati nakon dugog i iscrpljujućeg radnog dana? Nitko. Zato je Apple i pokrenuo #CloseTheRing izazov.

#closetheringschallenge #gold✨ #goldbadge #applewatch

Samuel Kong (@samuelfwk) által megosztott bejegyzés,

Zadatak je bio prilično jednostavan: tijekom cijelog mjeseca, zaposlenici su svaki dan trebali ispuniti sve prstene aktivnosti na Apple Watchu. Svi koji su uspješno dovršili izazov dobili su značke i majicu. Značke izgledaju slično kao i one digitalne koje dobijemo kada ispunimo prsten, a bile su dostupne u zlatnoj, srebrnoj i brončanoj boji, ovisno o samoj izvedbi. Dizajn majica prilično je jednostavan: s prednje strane nalazi se slika ispunjenog prstena na Apple Watchu, a sa stražnje strane piše „Close the Rings Challenge 1.0“.

Značke su upotpunjene i motivacijskim porukama:

Dobrodošli u pobjednički krug.
Uspjeli ste. Dovršili ste Close the Rings Challenge i ova značka to dokazuje. Nosite je, izložite je ili je stavite na hladnjak. Neka vas podsjeća da, iako je izazov dovršen, vaš zdraviji životni stil tek počinje.

02_apple_introducing_fitness_challenge_for_employees

Iako je ovaj izazov namijenjen samo zaposlenicima, Apple obično učini dodatne zadatke dostupnima javnosti tijekom državnih praznika. Ako ih ispunite, dobit ćete posebne značke. Jedan savjet: ako jako želite majicu s Kapetanom Amerika Apple Watch prstenima, vjerojatno ih možete dati izraditi u specijaliziranim dućanima za relativno nisko cijenu. I pritom uopće ne trebate vježbati.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!