imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Apple ukida Photo Printing


U Cupertinu se rješavaju stare usluge: više ne možete koristiti Photo Print Products uslugu. Kladim se da niste ni znali da postoji.

Objašnjenje za to je da ova usluga ne postoji u iOS-u i nije dostupna u Hrvatskoj. Prije mnogo godina, kada su na Zemlji živjeli ljudi koji su sve radili ručno, koji su imali ručni način života i koji su imali toliko jednostavan način razmišljanja da su razvijali fotografije, Apple je shvatio da bi mogli integrirati takvu uslugu u iPhotos aplikaciju (sada aplikacija Photos) na Macu.

Izradili su nekoliko uzoraka, i prilično jednostavnu platformu za uređivanje, s kojom je bilo moguće napraviti kalendare i takve stvari. Stvari, koje nam nisu potrebne u svijetu OLED panela, ali stvari koje bi definitivno uništile naš planet u vrlo kratkom roku. Ne znam je li Apple, koji promovira “zelenu tehnologiju”, jednostavno priznao da je to rasipanje ili ne. Ili smo u 2018. godini uspjeli dosegnuti točku kada su svi otkrili iCloud i umjesto u zastarjelim albumima, gledamo obiteljske fotografije na Apple TV-u.

Da budemo malo ozbiljniji, vjerojatno govorimo o usluzi koja doseže samo određeni sloj, a to bi bilo isplativo manjem proizvođaču, ali ne i najvećoj tech tvrtki na svijetu. Dobre vijesti su da ne moramo u potpunosti zaboraviti na ovu uslugu, jer će Apple obratiti sve narudžbe koje su predane do 30. rujna. Osim toga, s API-em koji pružaju, možemo preuzeti aplikaciju treće strane koja uključuje Photos Projects produžetak.

Uskoro će biti uključene one usluge koje možemo naručiti čak i u Hrvatskoj. Usluge koje imaju podršku za Photos Projects uključuju Mimeo Photos, Wix, GoodTimes, WhiteWall i Shutterfly. Ako imate Mojave, novi Mac App Store sadrži nekoliko tih aplikacija u editorijalu.

Do Photo Print Productsa možete doći na sljedeći način:

  1. Odaberite jednu ili više fotografija
  2. Odaberite File > Create > Prints
  3. Odaberite format ispisa
  4. Zatim odaberite veličinu i gotovi ste

U budućnosti, to će zamijeniti druge foto usluge.

Izvor: 9to5Mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!