imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple slavi Mjesec srca


Na okruglom stolu izvijestili su o objavljivanju svojeg relevantnog istraživanja koje su stvorili uz sudjelovanje 400 000 korisnika.

Tim Cook je rekao Mad Money-evom Jimu Crameru da kada bi ga u dalekoj budućnosti pitali o tome što je Appleov najveći doprinos evoluciji čovječanstva, njegov bi odgovor bio nešto povezano sa zdravljem.

Sdaa kada tvrtka slavi američki Mjesec srca, organizirali su događaj u Appleovoj trgovini u San Franciscu. Na panelu, članovi Appleovog zdravstvenog odjela podijelili su nekoliko zanimljivih činjenica o sebi i projektu koji je postao iznimno važan.

Apple je krajem 2017. pokrenuo svoj program Heart Study u kojem je sudjelovalo 400 000 korisnika. Program je trebao otkriti može li Watch prepoznati simptome atrijske fibrilacije, koja je preteča srčanog udara. To je područje koje medicina još nije u potpunosti otkrila, a izrada dugoročne studije u kojoj sudjeluje toliko ljudi s trenutno dostupnim sistemima još uvijek nije moguća. A ova bolest je stvarni ubojica: samo u SAD-u, ona uzrokuje više od 130 000 smrti godišnje.

Apple će objaviti rezultate svog istraživanja 16. ožujka. Nadajmo se da su došli do pozitivnih rezultata koji mogu poslužiti medicini, te bi mogli biti inspiracija za lansiranje sličnih programa diljem svijeta.

U doba skandala vezanih uz podatke i privatnost, dobro je znati da se prikupljanje podataka može dogoditi u dobre svrhe i da Apple Watch zaista može spasiti živote, uglavnom kada softveri budu jednako razvijeni kao i hardveri (poput EKG-a) sada.

Također su izjavili da Appleovi kolege obično čitaju povratne informacije i pisma korisnika koja su naslovljena na Tima Cooka, te da ih upravo to motivira.

A kada je riječ o Mjesecu srca: ako uspijevate u zatvaranju vaših Exercise krugova na vašem Apple Watchu svakoga dana od prošlog petka, onda nemojte stati sada! Oni koji uspiju u tome između 8.-14- veljače će zaraditi i ekskluzivnu Heart Month značku!

Izvor: CNBC

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!