imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple širi Beats radio na pet stanica

Apple širi Beats radio na pet stanica


Popularna Beats Radio 1 radiostanica oduševila je mnoge slušatelje (osim naravno, onih u Hrvatskoj gdje zbog raznih pravnih zavrzlama nije dostupna), a čini se kako je Apple odlučio proširiti glazbeni biznis. Uskoro nas očekuje još Beats stanica, sudeći po francuskoj stranici Consomac.

Naime, Apple je američkom uredu za patente predao zahtjev za registraciju logotipa B2, B3, B4 i B5, kao i imena Beats 2, 3, 4 i 5.

Svi zaštitni znakovi pripadaju tvrtci Beats Electronics (u Appleovom vlasništvu) i imaju potpuno isti dizajn loga kao i Beats 1 stanica, a opisani su kao “…. usluge za emitiranje i prijenos zvuka, podataka, slika, glazbe, videa, multimedije.”

Navodno su velike diskografske kuće već u startu dale Appleu odobrenje da napravi do pet radiostanica bez posebnog ugovora, a ovime se otvara mogućnost lokalnog radija ili lansiranje stanica sa specifičnim fokusom ili žanrom.

Oznake za nove Beats Radio stanice

Do sad je Apple registrirao domene beats2.com.cn (Kanada), beats2.hk (Hong Kong / Kina) i beats4.com.ru (Rusija). U ovom trenutku, Beats Radio 1 stanica se emitira uživo u sto zemalja, a Apple je istu lansirao 30. lipnja zajedno s Apple Music glazbenim servisom.

Ubrzo je Beats 1 radio postao izuzetno popularan, a mnogi kritičari tvrde da je ključ uspjeha u sličnosti sa stanicom BBC Radio 1 iz Velike Britanije koja je jedna od najslušanijih na svijetu. Štoviše, Apple je prije lansiranja glazbenog servisa BBC Radio 1 oteo Zanea Lowea, poznatog britanskog DJ-a kojeg su od ponedjeljka do četvrtka slušali milijuni ljudi.

Osim Lowea, emisije na Beats Radio 1 stanici imaju i legendardni Elton John, kao i Pharell Williams, Drake i britanski house duo Disclosure. Naravno, postavlja se pitanje hoće li uskoro Beats 1 biti dostupan u Hrvatskoj, no taj odgovor ćemo pričekati još neko vrijeme.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!