Apple se priprema za tehnologiju prepoznavanja lica

Apple se priprema za tehnologiju prepoznavanja lica

#Vijesti
2017. 02. 20.
Nismo uspjeli ni raspraviti glasinu o tehnologiji prepoznavanja lica, koja bi mogla biti na idućem iPhoneu umjesto ili uz tehnologiju prepoznavanja otiska prsta, a čini se kako smo već dobili potvrdu. Apple možda kupuje izraelsku tvrtku koja će razviti ovu tehnologiju.

Najbrži i najjednostavniji način ubrzavanja istraživanja i razvoja je kupovina manje tvrtke koja se bavi određenom tehnologijom i integrirati njihovo znanje s vašim znanjem. Apple nije iznad ove metode: kupili su mnogo manjih tvrtki kroz godine, a njihovu tehnologiju su koristili za svoje proizvode. Primjer ovakvog razvoja je Siri. Financijsko-analitička web stranica Calcalist donijela je vijest o novoj kupnji, a ovaj puta je riječ o tvrtki naziva RealFace.

Ne bismo se čudili da je to istina, jer RealFace radi na vrsti prepoznavanja lica o kojoj je bilo glasina u zadnjih nekoliko tjedana, koje su uglavnom bile vezane uz primjenu na iPhoneu. Je li to dobra ili loša vijest, odlučite sami; mi nismo bili pretjerano sretni kada smo čuli vijest o ovoj funkciji.

Apple se priprema za tehnologiju prepoznavanja lica

Mala izraelska tvrtka je relativno nova na tržištu. Adi Eckhouse Barzilai i Aviv Mader osnovali su tvrku 2014. godine. Unatoč mladosti tvrtke i činjenici da imaju samo 10 zaposlenika, uspjeli su tvrtku dovesti na vrijednost od milijun dolara, iako nema konkretnih podataka o detaljnim financijama tvrtke. Niti jedna strana nije potvrdila kupnju, ali web stranica RealFacea je postala nedostupna, što je uobičajen korak nakon što Apple kupi tvrtku.

Jedino pitanje koje se postavlja je kako će Apple iskoristiti kupljeno znanje. Iako je jasno kako bi se tehnologija mogla koristiti za biometričku identifikaciju, to nije sve na čemu je tvrtka radila. Njihova aplikacija za iPhone, Pickeez, mogla je odabrati najbolju fotografiju korisnika s njihovih profila na društvenim mrežama pomoću algoritma prepoznavanja lica. Takva upotreba više ima veze s novom funkcijom koju je Apple predstavio na iOS 10 sustavu u aplikaciji Photos, gdje ste mogli pronaći ljude na fotografijama zahvaljujući prepoznavanju lica.

https://www.youtube.com/watch?v=UlxCaT-zzvQ

Promotivni materijal još uvijek je dostupan na internetu, iako web stranica nije dostupna. Ali, ovaj materijal također demonstrira kako je tvrtka više zainteresirana za korištenje ove tehnologije u aplikacijama. Također je moguće kako će Apple iskoristiti znanje RealFacea na oba područja. Nama je svejedno.

Izvori: 9to5mac i MacRumors

Komentiraj