imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple se bori za sadržaj Baracka Obame


Ne pitajte me zašto ili kako, ali prijašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i njegova voljena supruga Michelle Obama su počeli stvarati sadržaj. A Apple bi volio imati ekskluzivna prava na njega.

Jeste li ikada razmišljali o tome što bivši predsjednici rade kao stariji građani SAD-a? Ja nisam, ali mogu zamisliti nekoliko različitih scenarija. Barack Obama, prijašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, prošle je godine napustio pozornicu nakon 8 godina skromne službe. Tada je imao 55 godina i bio aktivan, zgodan muškarac.

Očito ne provodi svoje dane rješavajući križaljke ili obavljajući male popravke u kući. Ali nikada nisam pomislio da će početi streamati svoj vlastiti “Obama show”. Ali čini se da je tako. Prema informacijama koje je pružio izvor blizak bivšem predsjedniku, on i njegova supruga bi željeli početi emitirati kako bi uravnotežili trenutnu medijsku situaciju.

Obama je već nekoliko puta rekao da se tijekom Trumpove ere objavljuju lažne i manipulativne vijesti putem medija i društvenih mreža koje su pod političkim utjecajem. Sa svojim vlastitim sadržajem, imat će priliku izraziti svoje mišljenje o javnim događajima na svoj način.

Vjerojatno neće započeti javni rat protiv trenutnog predsjednika, ali će pričati o temama o kojima ima posve drugačije mišljenje od Trumpa. Izvješće je o zdravstvenoj skrbi, glasanju, migraciji, stranoj politici ili klimatskim promjenama. Njegova supruga, Michelle Obama bi promovirala važnost zdrave prehrane jer se s tom temom dosta bavila kada je bila prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

To bi Obamama moglo donijeti puno toga. Imajući na umu glasine koje navode kako su mu platili 60 milijuna dolara za njegove memoare, to bi mogao biti lijep iznos. Kako navodi New York Times, Obame su trenutno u pregovorima s Netflixom; što bi mogla biti meka točka za Apple, koji također čeka u redu za njegov sadržaj. Rat još nije završio, Apple bi jednostavno mogao dati bolju ponudu od Netflixa.

Apple trenutno obraća veliku pozornost na svoje sadržaje. Kružile su glasine o kupovini Disneya i Netflixa. Imaju svoje nešto manje uspješne serije i čini se da su zaista zapeli za to da pronađu nešto zaista zanimljivo.

Izvor: The New York Times

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!