imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple rješava problem džungle kablova

Apple rješava problem s džunglom kablova


Šteta je što se trenutno rješenje čini još više kompliciranim, ali nadamo se kako će biti bolje od očekivanja. Made for iPhone (MFi) program dobiva novi/stari dodatak!

Činjenica je da, koliko god se micanje 3.5 mm ulaza za slušalice opravdava kao potez budućnosti, stvorio je mnogo problema. Bilo bi sjajno kada bismo mogli zaobići ovaj period i doći do vremena s novim elegantnim rješenjem u “Appleovom stilu”, umjesto horde konvertera i sličnih stvari. Čini se kako su ovu situaciju shvatili u Cupertinu, pa su počeli podržavati poveznicu koja već dulje vrijeme postoji, što nismo nikada vidjeli od Applea. Zauzvrat smo dobili rješenje za sve naše probleme.

Rješenje se zove Ultra Accessory Connector (UAC). Ova veza koristi 8 poveznica kao i Lightning ulaz, a možda vam je poznata s Nikon kamera. Nemojte se brinuti, cilj nije zamijeniti Lightning ili USB-C, nego poboljšati međusobno povezivanje.

Apple rješava problem džungle kablova

Trenutno nije moguće koristiti Lightning slušalice na USB-C ulazu i obrnuto, iako se čini kako su ove dvije tehnologije standard budućnosti. Ovdje UAC dolazi u priču, koji zapravo ispunjava prostor između tehnologija. Tvrtke koje proizvode slušalice mogu svoje slušalice napraviti s UAC poveznicom, umjesto uobičajenih 3.5 mm/Lightning/USB-C. Tvrtke koje proizvode dodatke također se mogu prilagoditi ovom standardu: Lightning-to-UAC, USB-C-to-UAC, čak 3.5 mm-to-UAC.

Zahvaljujući ovom rješenju, treba vam samo jedan kabel, ovisno o tome koji je izvor vaše glazbe. U većini slučajeva, manje slušalice nemaju kablove koje možete mijenjati, pa će ovo rješenje pomoći uglavnom korisnicima velikih slušalica.

Apple rješava problem džungle kablova

Ovaj stari/novi ulaz nije prevelik, samo je 2.05 x 4.85 cm, što znači da je manji i uži od USB-C i Lightning ulaza. Tvrtke bi mogle uštediti nešto prostora prebacivanjem na ovaj standard. MFi program ima neke vrlo stroge regulacije: Apple jasno označava sve tehničke specifikacije s kojima rade. Ulaganje se isplati, jer inače ne možete proizvoditi dodatke za Appleove proizvode.

Cijela priča je bila zapravo vrlo riskantna za tvrtku. Svi su bili vrlo osjetljivi na ovu temu, jer se dio korisnika bunio zbog 3.5 ulaza još od rujna prošle godine. Apple im se želi na ovaj način iskupiti. Ovako je to novinar stranice The Verge sročio:

Ako vam se ovo čini kao mukotrpan pokušaj stvaranja udobnosti starog i poznatog ulaza za slušalice, to je zato što je upravo o tome riječ.

Apple rješava problem džungle kablova

Nismo ovako zamišljali rješenje situacije s ulazima, ali je bolje nego da se ignorira problem. Još jedna stvar koju je važno naglasiti: ovo ne znači kako će novi iPhone ili iPad uređaji imati UAC ulaz umjesto 3.5 mm ulaza, ova vijest je najvažnija za proizvođače dodataka i slušalica.

Izvor: The Verge i 9to5mac

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!