imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Budućnost je ovdje!

Apple je predstavio iPhone X

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Apple radi na nečem vrlo čudnom


Apple je prijavio patent u U.S Patent and Trademark Office, koji je vezan uz uređaj koji nikada nismo vidjeli od njih. Jedino pitanje koje se postavlja: što rade s tim uređajem?

Nema pravih iznenađenja kada pogledamo koje je patente tvrtka nedavno prijavila: nova tehnologija za iPhone, Sci-Fi trik za Apple Watch, možda neka poboljšanja za iMac. Zatim, vidimo ovo:

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Gledajući fotografiju, nekoliko proizvoda nam pada na pamet: iPressure Cooker, iChemtrail, iBomb. Apple vjerojatno ne planira otvoriti trgovinu s alatom u skorije vrijeme. Najvjerojatnije je ovaj uređaj dio nekog projekta koji do sada nije još predstavljen ili viđen. S obzirom na to koliko malu količinu ovih patenata vidimo u pravoj upotrebi, vjerojatno nikada nećemo vidjeti ovaj uređaj. Međutim!

Apple ne prijavljuje patente samo zato što bi mogli biti korisni u budućnosti. Postoji mnoštvo upotreba za patente, koje su više povezane s postojećom ponudom proizvoda. Zbog toga je ovaj patent posebno zanimljiv mnogima, jer bi mogla biti riječ o proizvodu koji je Apple već napravio, ali ga još nije predstavio. To je potaknulo maštu cijelog interneta. Neki smatraju kako bi mogla biti riječ o ovlaživaču; neki smatraju kako će pomoći stvoriti miris Apple Storea diljem svijeta; a neki pak govore kako je riječ o interaktivnom hologramskom projektoru.

Mi smatramo kako su najbliži istini oni koji govore kako je vjerojatno riječ o dijelu mrtvog projekta automobila. Savršeno bi odgovaralo onome što vidimo na fotografiji: možda je riječ o uređaju koji je osvježavao zrak, vodio računa o vlažnosti zraka i mirisima. Tvrtka Mercedes-Benz je stvorila nešto slično, što izgleda vrlo zanimljivo.

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Uređaj se službeno zove isparivač, što je zapravo slično ovlaživaču zraka. Uređaj stvara plin/paru iz tekučine. Tehnologija je široko rasprostranjena (jedan poznat primjer je e-cigareta). Ovisno o vrsti tekučine koju koristite, uređaj se može koristiti u raznim situacijama, zbog čega su ljudi počeli pogađati.

Izvor: The Verge

Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.