imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Apple radi na nečem vrlo čudnom


Apple je prijavio patent u U.S Patent and Trademark Office, koji je vezan uz uređaj koji nikada nismo vidjeli od njih. Jedino pitanje koje se postavlja: što rade s tim uređajem?

Nema pravih iznenađenja kada pogledamo koje je patente tvrtka nedavno prijavila: nova tehnologija za iPhone, Sci-Fi trik za Apple Watch, možda neka poboljšanja za iMac. Zatim, vidimo ovo:

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Gledajući fotografiju, nekoliko proizvoda nam pada na pamet: iPressure Cooker, iChemtrail, iBomb. Apple vjerojatno ne planira otvoriti trgovinu s alatom u skorije vrijeme. Najvjerojatnije je ovaj uređaj dio nekog projekta koji do sada nije još predstavljen ili viđen. S obzirom na to koliko malu količinu ovih patenata vidimo u pravoj upotrebi, vjerojatno nikada nećemo vidjeti ovaj uređaj. Međutim!

Apple ne prijavljuje patente samo zato što bi mogli biti korisni u budućnosti. Postoji mnoštvo upotreba za patente, koje su više povezane s postojećom ponudom proizvoda. Zbog toga je ovaj patent posebno zanimljiv mnogima, jer bi mogla biti riječ o proizvodu koji je Apple već napravio, ali ga još nije predstavio. To je potaknulo maštu cijelog interneta. Neki smatraju kako bi mogla biti riječ o ovlaživaču; neki smatraju kako će pomoći stvoriti miris Apple Storea diljem svijeta; a neki pak govore kako je riječ o interaktivnom hologramskom projektoru.

Mi smatramo kako su najbliži istini oni koji govore kako je vjerojatno riječ o dijelu mrtvog projekta automobila. Savršeno bi odgovaralo onome što vidimo na fotografiji: možda je riječ o uređaju koji je osvježavao zrak, vodio računa o vlažnosti zraka i mirisima. Tvrtka Mercedes-Benz je stvorila nešto slično, što izgleda vrlo zanimljivo.

Apple radi na nečem vrlo čudnom

Uređaj se službeno zove isparivač, što je zapravo slično ovlaživaču zraka. Uređaj stvara plin/paru iz tekučine. Tehnologija je široko rasprostranjena (jedan poznat primjer je e-cigareta). Ovisno o vrsti tekučine koju koristite, uređaj se može koristiti u raznim situacijama, zbog čega su ljudi počeli pogađati.

Izvor: The Verge

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.