imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple radi na misteriozinim proizvodima

Apple radi na misterioznim proizvodima


Tvrtka iz Cupertina radi na tri proizvoda za koja žele dobiti odobrenje, a primjena tih proizvoda je vrhunska tajna. Postoje i korisničke upute, parametri proizvoda, kao i fotografije istih. Može li ovo biti povezano s bežičnim punjenjem ili sa Siri?

Ovo nije prijava patenta, nego su proizvodi došli do Federal Communications Commisiona (FCC-a), ali Apple zaista ne želi da itko sazna o kakvim proizvodima je riječ. Prvi uređaj je predan na pregled u rujnu prošle godine, a nosi naziv A1844; drugi uređaj predan je u siječnju ove godine ima oznaku A1846; treći je predan nedavno, a ima oznaku A1845. Kakav misterij: što Apple skriva od korisnika?

Apple radi na misteriozinim proizvodima

Jedina stvar koju smo mogli pronaći o uređaju s oznakom A1846 je činjenica da je riječ o bežičnom uređaju koji ima podršku za Bluetooth LE i NFC standard. Prvi uređaj ima zakrivljene rubove, što se vidi iz fotografija, i dva Torx šarafa. Prva stvar koja nam pada na pamet je Apple TV, ali može biti riječ o bilo kojem uređaju sa sličnim oblikom. Može li biti riječ o bežičnom uređaju za punjenje, ili možda o “zvučniku” za Siri?

Kuo kaže kako će svi novi uređaji imati bežično punjenje, pa to praktički možemo uzeti zdravo za gotovo. Posebno zato što se Apple pridružio inicijativi pod nazivom Wireless Power Consortium, koja ima 213 članova. Cilj je standardizacija bežičnog punjenja; moguće je da će Apple predstaviti standardizirano rješenje za ovu tehnologiju.

Apple radi na misteriozinim proizvodima

Neki izvori kažu da ovakav punjač neće biti dio osnovnog paketa. Morat će se kupiti posebno, kao što se ne dobije docking station uz iPhone. Analitičarka HIS Technologyja, Vicky Yussuff kaže kako će Apple morati uvesti bežično punjenje, jer 90% korisnika želi ovu metodu punjenja.

Uspjeh bežičnog punjenja kod Appleovih konkurenata je nešto što Apple ne može više ignorirati. Istraživanje IHS Technologyja pokazuje nam kako 90% korisnika želi bežično punjenje na idućem uređaju.

Ali, prošlo je neko vrijeme od kada smo čuli novosti o Siri uređaju i SDK koji se može uspoređivati  s Amazonovom Alexom. Nadamo se kako će Apple nešto predstaviti na WWDC-u, ali još ništa ne znamo u ovom trenutku. Sigurno je jedino kako će Apple izdati ovakav uređaj. Amazonovi i Googleovi proizvodi su vrlo popularni na tržištu, a Appleovi korisnici voljeli bi kupiti takav uređaj.

Apple radi na misteriozinim proizvodima

Apple bi vjerojatno krenuo iz nezahvalne pozicije, jer se trenutno samo Apple TV može uspoređivati s takvim uređajima, a on nije bez svojih mana. Pa ipak, priča više jezika od Alexe, a može mu se pristupiti s više različitih uređaja. Morat ćemo paziti ako se ova ideja ostvari, jer bi djeca mogla slučajno naručiti igračke s TV-a.

Što god Apple skriva, to radi jako dobro…

Izvori: 9to5mac, MacRumors, The Verge

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.