imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple predstavlja pametan kućni zvučnik


Apple je predstavio pametan zvučnik, centriran oko Apple Musica, HomeKita i Siri.

Vidjeli smo mnogo zvučnika, ali u Appleovoj paleti proizvoda nije se našlo još ništa slično ovome. HomePod nije samo jednostavan Bluetooth zvučnik, nego nešto poput središnjeg uređaja za vašu dnevnu sobu. Iako su se glasine ostvarile i zvučnik jest cilindričnog oblika, nije sličan Mac Prou. Uređaj je veličine 11“ (28 cm), te ima 7 zvučnika i 6 mikrofona. Zahvaljujući dizajnu od 360 stupnjeva, moći ćete ga smjestiti bilo gdje u vašoj dnevnoj sobi, a zvuk ćete čuti bez obzira na to gdje stojite. Ono što HomePodu daje život jest A8 čip, koji se također može pronaći u Apple TV-u i iPhoneu 6.

01_Apple_introduces_a_smart_home_speaker

Tijekom demonstracije, Apple je naglasio da je HomePod pravi muzikolog, jer je djelomično posvećen Apple Musicu. Naravno, njime ćete također moći upravljati uz pomoć Siri, iako nema mnogo vijesti o njezinom razvoju, osim hrpetine novih ključnih pojomova. Nadamo se kako će Apple u budućnosti poraditi na svom osobnom asistentu.

02_Apple_introduces_a_smart_home_speaker

Jedna od najboljih funkcija HomePoda jest kompatibilnost s HomeKitom, iako je to zaista tek na početku svog razvoja. Nećemo imati zaslon na HomePodu, premda je Phil Schiller, Appleov viši potpredsjednik marketinga, ranije pričao o tome kako nema smisla proizvesti asistenta s isključivo glasovnim upravljanjem. Međutim, ako mu se ne želite obraćati, HomePodom ćete moći upravljati putem površine osjetljive na dodir smještene na njegovoj gornjoj strani, te gestikulacijama odgovarati na Sirijine upite.

Uključivanje i korištenje HomePoda jednostavno je kao i spajanje AirPodsa na iPhone ili povezivanje Apple TV-a s WiFi-jem. Samo trebate držati svoj iPhone iznad uređaja i to je sve. Proizvod će od kraja ove godine biti dostupan u Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, što znači da neće svi dobiti HomePod za Božić ove godine. S cijenom od 350 dolara (cca 2300,00 HRK), Apple je smjestio HomePod negdje u sredinu u usporedbi s cijenama proizvoda koji se već nalaze na tržištu.

Završio je još jedan veoma uzbudljiv WWDC Keynote, kojeg smo budno pratili. Što mislite o HomePodu? Jeste li već pročitali sve o iOS-u 11 i novim operativnim sustavima za Mac, Apple Watch i Apple TV?

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.