imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple predstavlja dva nova iPad Proa


Kuova predviđanja su se ostvarila, Apple predstavlja 10.5” iPad Pro s tanjim rubom. Performanse su bolje no ikada, a oba modela imat će nove A10X procesore. iOS 11 također će imati funkcije za iPad Pro.

Apple predstavlja 10.5” iPad, koji će imati 20% veći zaslon u istom kućištu u usporedbi s 9.7” iPadom Pro. Oba će imati čitavu tipkovnicu Smart Keyboard, zaslon s brzinom osvježavanja slike od 120 Hz i kameru s iPhonea 7.

01_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Apple stavlja brutalno dobar hardver u iPad Proe. Novi iPadi imat će A10X procesore sa šest jezgri te 12-jezgreni GPU. Ta kombinacija znači da će performanse procesora biti 30% bolje, a grafička izvedba 40% brža. Zanimljiva je činjenica da će – u usporedbi s A4 čipom prve generacije iPada – novi iPad Pro uređaji biti 500 puta brži, što znači da se njihove performanse mogu uspoređivati s performansama 4-jezgrenih stolnih računala.

Iako kvaliteta kamere do sada nije bila važna tema u kontekstu iPada, nakon demonstracije proširene stvarnosti postalo je ključno staviti kvalitetnu kameru u iPad Pro. Sada ima 12MP kameru, optičku stabilizaciju slike, 4K videozapise, te 7MP FaceTime kameru smještena sprijeda. Jednaka je stražnjoj kameri na iPhoneu 7, a vjerojatno će biti važna za nove AR funkcije.

02_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Unatoč ekstremnom porastu izvedbe ovog novog iPad Proa, Apple je istaknuo da će baterija trajati do deset sati, premda će to uvelike ovisiti o tome koliko koristimo tablet. Oba će tableta imati memoriju od 64 GB, a moći ćete ih kupiti čak i u verziji s 512 GB. Nemojmo u potpunosti zaobići zaslone jer Apple stavlja veliki naglasak na njihove odlične nove značajke. Zahvaljujući Promotion tehnologiji, oba će iPad Proa imati vrijeme odgovora od 20 milisekundi. A sa zaslonom od 120 Hz, Apple zbilja želi dokazati da je iPad Pro savršena podloga za skiciranje.

Međusobnim povezivanjem, iPad i iOS 11 dobili su posve novi smisao. U Apple su shvatili da moraju pokrpati neke rupe ako žele da iPad Pro u potpunosti zamijeni notebook i prijeđe u sferu osobnih računala. Imat će i Dock, poput macOS-a, pa ćete i ovdje moći obavljati više zadataka istovremeno, a napokon ćemo dobiti i Drag & Drop funkciju. I tipkovnica je uređena, pa će tipkanje postati brže, a kada povučete prstom prema dolje, pokazat će se i sekundarni simboli.

03_Apple_introducing_two_new_iPad_Pros

Pitanje aplikacije Files dobilo je rješenje, i sada napokon znamo više o onoj aplikaciji o kojoj smo pisali u jučerašnjem jutarnjem članku: dobit ćemo sustav za upravljanje datotekama samo za iPad. Primjerice, kada dobijete datoteku kao prilog u e-mailu, moći ćete je jednostavno odvući u mapu. Sve ćete moći lako označavati, kao i na Macu. Notes će dobiti ugrađeni skener za dokumente, te nekoliko naprednih funkcija za uređivanje.

Tijekom demonstracije, mogli smo naučiti mnogo toga o iPad Prou, bio da je u pitanju funkcioniranje grafike ili pak dokumenti koje moramo potpisati. Zahvaljujući hardverskim nadogradnjama i značajkama iOS-a 11 za iPad, iPad Pro može promijeniti sliku tržišta ultrabookova i dva-u-jedan laptopa.

10.5” inčni model dolazi sa 64GB, 256GB i 512GB prostorom za pohranu, a cijene će biti 6.725,26 kn, 7.735,26 kn i 9.756,84 kn za Wi-Fi model. Wi-Fi + Cellular verzija moći će se kupiti po cijeni od 8.146,32 kn za 64GB, 9.156,84 za 256GB i 11.177,89 kn za 512GB model. Početna cijena za 12.9” model bit će od 8.062,11 kn za Wi-Fi model i 9.483,16 kn za Wi-Fi + Cellular model.*

*Napomena: cijene nisu finalne i može doći do promjena istih.

Iza nas je još jedan veoma uzbudljiv WWDC, kojeg smo budno pratili. Kako vam se sviđa novi iPad Pro? A što kažete na HomePad?

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.