imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple predstavio rezultate za Q4

Apple predstavio rezultate za Q4


Prvi puta od 2001. godine, Appleov godišnji prihod je pao. 2015. godine prihod je iznosio 233.7 milijardi dolara, dok je 2016. fiskalne godine taj iznos bio 217 milijardi dolara. Riječ je o padu od oko 9%, a najveći razlog za prvi pad prihoda od 2001. godine je slabija prodaja iPhone uređaja, koja je za oko 5% slabija od prošle godine.

Jasno je kako Apple želi promijeniti ovu situaciju iduće fiskalne godine, a s obzirom na glasine i očekivanja za iPhone model koji će doći slijedeće godine to je vrlo moguće, ali nije jasno u ovom trenutku koliko će vremena biti potrebno da se to promijeni. Najveća prodaja iPhone uređaja očekuje se u idućem kvartalu te nitko ne osporava kako se očekuje vrlo uspješan kvartal za Apple, ali pitanje je hoće li prodaja iPhone 7 modela biti toliko dugoročna kao što je bio slučaj s prijašnjim modelima.

Kombinacija poznatog dizajna treću godinu za redom i velika očekivanja za idući model mogla bi imati negativan učinak na fiskalnu 2017. godinu, jer bi mnogi korisnici mogli odlučiti pričekati model koji će Apple predstaviti za desetu godišnjicu iPhonea.

Prodaja iPada također je pala u odnosu na prošlu godinu za 6%, a prodaja Mac računala pala je za čak 14%, nakon snažne 2015. godine, zahvaljujući nedostatku većih nadogradnji hardvera, što bi se moglo promijeniti ove godine.

Jedna svijetlija točka za Apple ove godine su njihove usluge, kao što su iCloud, iTunes i Apple Music. Prihod usluga povećao se za 24% u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje kako je Appleov plan poboljšanja usluga urodio plodom. Ukupan prihod usluga bio je 24.3 milijardi dolara, što ih je donijelo na drugo mjesto po prihodu prestigavši iPad. Ali, unatoč tom porastu, usluge još uvijek donose samo 11% ukupnog prihoda za Apple, što znači kako je jedina stvar koja može preokrenuti situaciju iPhone.

2017. će biti zanimljiva godina za Apple. Tvrtka navodno priprema najveću promjenu hardvera za svoj najvažniji proizvod. Ovoga puta ne postoji samo pretpostavka kako će novi iPhone biti bolji od prijašnjeg modela, nego kako bi nas trebao zaista oduševiti. Kako će te glasine i očekivanja utjecati na prodaju još uvijek nije jasno, ali vidjet ćemo je li Apple u stanju uvjeriti svoje korisnike kako bi trebali kupiti iPhone 7 umjesto da čekaju idući, značajno drugačiji model.

Izvor: theVerge.com

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.