Apple predstavio bežične AirPods slušalice

Apple predstavio bežične AirPods slušalice

#Vijesti
2016. 09. 08.
Uz nove iPhone modele i Apple Watch Series 2, Apple je na svojem “See You on the 7th” eventu predstavio i nove bežične slušalice naziva AirPods, slušalice visoke kvalitete zvuka, kojima baterija traje do pet sati korištenja, a vrlo se jednostavno povezuju s uređajima. AirPods slušalice dolaze s punjivim kučištem koje omogućuje dodatnih 24 sata rada baterije.

AirPod slušalice povezuju se jednim pritiskom između Apple uređaja povezanih iCloudom. Dva optička senzora “znaju” kada slušate glazbu, a pauzirat će glazbu automatski kada ih izvadite iz ušiju. Dva dodira na slušalicu aktiviraju Siri, što omogućuje korisniku odabir i kontrolu glazbe, mijenjanje glasnoće, provjeru stanja baterije ili kontroliranje Siri. Ovakvu funkcionalnost omogućuje novi Apple W1 čip, koji doprinosi i vrlo visokoj kvaliteti zvuka.

Apple predstavio bežične AirPods slušalice

AirPods su prve slušalice koje donose nevjerojatno dobro bežično iskustvo, a s novim Apple W1 čipom omogućuju inovativne značajke kao što su visoka kvaliteta zvuka, odlično trajanje baterije i automatske postavke. Vrlo ih je jednostavno koristiti, nema nikakvih posebnih gumba na njima, a povezuju se automatski s Appleovim uređajima. Moguće je i koristiti Siri pomoću dva pritiska na slušalicu. Ne možemo dočekati da ih naši korisnici isprobaju s novim iPhone 7 i Apple Watch Series 2 uređajima. – Phillip Schiller, Apple

Svaka pojedinačna slušalica sadrži u sebi mjerač koji detektira govor korisnika, a par mikrofona fokusira zvuk glasa korisnika i filtrira buku.

AirPods dolaze s Lightning kabelom za punjenje kučišta, a za korištenje je potrebno imati iOS 10, watchOS 3 ili macOS Sierra operativne sustave.

Osim AirPodsa, koje se prodaju odvojeno, Apple je predstavio i nove Lightning EarPods slušalice koje dolaze uz nove modele iPhonea, zajedno uz Lightning u 3.5mm adapter.

Izvor: macrumors.com

Komentiraj