imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple povlači Phoneys s App Storea?

Apple povlači Phoneys s App Storea?


Adam Howell, developer koji je razvio paket stickera nazvan Phoneys, rekao je kako mu se javio Apple i rekao kako će maknuti aplikaciju s App Storea ako se značajno ne promijeni. Phoneys trenutno nudi ponudu stickera koji izgledaju kao iMessage oblačići, što omogućuje korisnicima zamjenu poruka koje dobivaju od svojih prijatelja sa smiješnim zamjenskim tekstom.

Aplikacija je postala najpopularnija plaćena aplikacija u iMessage App Storeu. Iako je aplikacija odobrena, Apple je rekao kako ne prihvaća takve aplikacije, a trenutni oblik stickera krši Appleova autorska prava.

Apple povlači Phoneys s App Storea?

Howell tvrdi kako je dobio poziv od Applea nedugo nakon što je njegova aplikacija zauzela prvo mjesto u App Storeu. Appleov predstavnik obavijestio ga je kako aplikacija krši autorska prava jer koristi isti font, kao i isti oblik zelenih i plavih oblačića kao u Messages aplikaciji. Također mu je objasnio kako aplikacija više ne može biti promovirana kao aplikacija “psina”. Howell je izjavio kako nikada nije govorio da je aplikacija “psina”, ali može shvatiti zašto bi korisnici to mislili.

Kako stvari trenutno stoje, aplikacija bi trebala biti povučena iz App Storea za tjedan dana. Apple je odlučio upozoriti Howella i dati mu tjedan dana da nadogradi aplikaciju kako bi odgovarala njihovim uvjetima.

Apple povlači Phoneys s App Storea?

Bill je bio pristojan, ali vrlo jasan. Appleovi odvjetnici nisu presretni što je Phoneys prošao proces odobrenja. Stickeri ne smiju biti plavi ili zeleni, ne smiju koristiti San Francisco font i aplikacija ne smije biti predstavljena kao aplikacija “psina”, jer Apple ne odobrava takve aplikacije. Bill je naglasio kako neće odmah povući aplikaciju. Odlučili su mi dati tjedan dana, kako bih fundamentalno promijenio aplikaciju. Zahvalio sam mu i to je bio kraj razgovora. – Adam Howell

S obzirom da je cijela poanta aplikacije izgled oblačića koji je isti kao u Messages aplikaciji, promjena istih nije rješenje, jer bi promijenilo bit aplikacije. Najveći problem u cijeloj ovoj priči je što je Apple inicijalno odobrio ovu aplikaciju. Howell još nije odlučio hoće li prihvatiti Appleovu ponudu da promijeni aplikaciju ili će maknuti aplikaciju iz ponude. Trenutno je još uvijek dostupna na Messages App Storeu, pa ako vas zanima, možete ju preuzeti na slijedećem linku.

Izvor: 9to5mac.com

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!