imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj


Apple je jučer poslao medijima pozivnice za događaj na kojem bi trebali predstaviti nova Mac računala. Time su potvrdili kako će se događaj održati u četvrtak 27. listopada u 10 sati po pacifičkom vremenu na Appleovom kampusu u Cupertinu. Događaj su nazvali “Hello Again”.

Na ovom događaju se prije svega očekuje predstavljanje novog MacBook Pro modela, koji bi trebao imati mnoge nove značajke, među kojima su Touch ID, tanji dizajn i podršku za USB 3.1 i Thunderbolt 3.

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Touch ID bi trebao biti ugrađen u novi OLED touch zaslon koji bi trebao zamijeniti fizičke Function tipke. Funkcije na zaslonu trebale bi se mijenjati ovisno o aplikaciji koja se koristi u tom trenutku. Računalo bi prema nekim glasinama moglo imati četiri USB-C ulaza i ulaz za slušalice, ali HDMI, USB-A, MagSafe i SD ulazi bi prema istim glasinama trebali biti uklonjeni.

Osim Pro modela, glasine govore kako bi Apple mogao predstaviti i novi MacBook Air model koji ima USB-C ulaze, a nema glasina planira li Apple i na njemu maknuti ostale ulaze. Neke glasine govorile su kako bi Apple mogao prestati proizvoditi Air model sa zaslonom od 11 inča.

Apple poslao pozivnice za “Hello Again” događaj

Još jedno računalo koje bi moglo biti nadograđeno je iMac s AMD grafičkom karticom, a bilo je glasina i o novom 5K Retina zaslonu koji bi imao integriranu grafičku karticu.

Mac Pro i Mac mini također bi mogli biti nadograđeni, ali do sada nije bilo nikakvih glasina.

Unatoč tome što za neka računala ima više glasina nego za druga, koje će modele Apple nadograditi saznat ćemo tek 27. listopada, a do tada moramo čekati dodatne informacije.

Izvor: macrumors.com

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!