imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple pomiče nebo i zemlju kako bi završili iPhone 8 na vrijeme


Čini se kako se Cupertino prebacio na ‘panic mode’ da bi mogao ostvariti predstavljanje ovog rujna. Prema novim vijestima, upravo su kupili opreme u vrijednosti od 10 milijuna dolara, koja će biti iznajmljena proizvođačima dijelova za iPhone 8.

U proteklih nekoliko tjedana, kolale su glasine da se Apple suočio s nekim preprekama tijekom proizvodnje iPhonea 8.
Neke vijesti su tvrdile kako Apple još nije donio odluku o konačnim tehnološkim rješenjima, dok druge tvrde da dobavljači ne mogu održati korak s porastom potražnje.

Apple bi izbjegao nagađanja. Prema Korea Heraldu, Cupertino je kupio opremu u vrijednosti od 10 milijuna dolara za proizvodnju iPhonea 8. Neće proizvoditi vlastite dijelove, već iznajmiti strojeve svojim dobavljačima kako bi im pomogli da isporuče dijelove na vrijeme.

Preciznije, riječ je o RFPCB – strojevima za proizvodnju čvrstih fleksibilnih tiskanih pločica (Rigid Flexible Printed Circuit Board – RFPCB). Ova tehnologija se naširoko koristi u pametnim telefonima (npr. za spajanje zaslona i kamere), jer pomaže uštedjeti prostor unutar manjih uređaja. Ove čvrste i fleksibilne pločice su teže za izraditi nego samo krute ili samo fleksibilne pločice, tako da Appleova pomoć može biti praktična za dobavljače.

Ova akvizicija je bila važna zato što tvrde kako jedan od tri dobavljača (tajvanski dobavljač) nije mogao podnijeti pritisak te je odlučio raskinuti ugovor s Appleom.

Točan razlog zbog kojeg se tajvanski dobavljač povukao iz ugovora s velikim klijentom poput Applea nije otkriven. Ali izvori kažu kako je tvrtka možda osjetila škripac zahtjevne proizvodnje i strogih zahtjeva kvalitete uz nisku profitabilnost.

Gubitak jednog od tri “stupova proizvodnje” je bio vrlo loš za Apple. Nije iznenađujuće da su prisiljeni pomoći preostala dva dobavljača s opremom. Dvije spomenute tvrtke su korejske tvrtke Interflex i Youngpoong Electronics.

Nadamo se da će ova prisilna staza pomoći Appleu da pruži svojim korisnicima ono što im je potrebno.

Izvor: Macrumors

iPhone_X
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.