imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple ostvario velike uspjehe preko Božića

Apple ostvario velike uspjehe preko Božića


Tvrtka iz Cupertina imala je sjajne rezultate na kraju godine. Aktivirano je dvostruko više Appleovih uređaja od Samsungovih. Nadalje, AirPods slušalice su ostvarile sjajan uspjeh, barem tako tvrdi Tim Cook. Pogledajmo razloge zašto Apple može otvarati pjenušac na kraju godine.

Flurry Analytics, analitička tvrtka koja je navodno bila najdraža Steveu Jobsu, napravila je svoj uobičajen izvještaj za kraj godine. Tvrtku je nedavno kupio Yahoo, a svoja istraživanja provode sa širokim uzorkom podataka. Cilj im je odrediti koja je tvrtka imala najveći broj preuzetih aplikacija i aktiviranih uređaja. Ovaj dio godine je posebno važan za tvrtke, jer Božić i Hanuka značajno povećavaju prodaju. Rezultati nisu iznenađujući jer je Apple na vrhu bio i prošle godine, ali postoje zanimljive tendencije u rezultatima.

Apple je bio na prvom mjestu s 44%, što je više od dvostruko bolje od Samsunga, koji je ostvario 21%; ali u Samsungu nemaju razloga biti nezadovoljni, jer se popularnost njihovih proizvoda također povećala u odnosu na prošlu godinu. Drugi proizvođači pametnih telefona nisu zauzeli preveliki udio tržišta u odnosu na prve dvije tvrtke: Huawei je na trećem mjestu s 3%, a prate ga LG, Amazon, Oppo, Xiaomi i Motorola s 2%. Googleov Pixels nije došao na popis, iako je Google izdao sjajan uređaj. Vjerojatno je uzrok tome premala ponuda, koja se sastoji od samo dva proizvoda.

Apple ostvario velike uspjehe preko Božića

Druga stvar koja je jasna iz izvještaja tvrtke je kako popularnost “phableta” (pametnih telefona sa zaslonom između 5” i 6.9”) nastavlja rasti, na štetu manjih uređaja. Prodaja ovakvih uređaja povećala se s 27% na 37%. Ove brojke su nevjerojatne, jer je 2013. taj broj bio samo 4%. Čini se kako su obični tableti doživjeli najveći pad prošle godine, jer je ove godine zabilježen pad od samo 1%.

Apple ostvario velike uspjehe preko Božića

Još jedna uspješna priča su AirPods slušalice. Tim Cook je posjetio New York Stock Exchange, a tom prilikom ga je novinar CNBC-a upitao o prodaji navedenih slušalica. Cook je odgovorio kako su potpuno uspješne. Također je obećao proizvodnju novih količina što je prije moguće. Krajnje je vrijeme za takav potez, jer je praktički nemoguće nabaviti ove vrlo dobre slušalice u ovom trenutku. Cijeli intervju je malo iznenadio Cooka, pa možda nije najbolja ideja izvlačiti konkretne zaključke iz njega.

Izvori: Flurry Analitics i 9to5mac

iPhone XR

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!