imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple odustaje od dizajniranja vlastitog zaslona?

Apple odustaje od dizajniranja vlastitog zaslona?


Uz nove MacBook Pro modele, Apple je prošlog tjedna predstavio 27-inčni 5K UltraFine zaslon koji je napravio u partnerstvu s tvrtkom LG.

Iako su postojale glasine kako Apple radi na zamjeni za Thunderbolt zaslon, koja bi imala svoj vlastiti GPU, partnerstvo između Applea i LG-a govori kako bi Apple mogao odustati od izrade novog zaslona. Nilay Patel, novinar stranice The Verge, izjavio je kako mu je Apple potvrdio da su odustali od dizajniranja vlastitog zaslona.

Posljednje glasine o radu na zaslonu bile su ovog lipnja od vrlo pouzdanog izvora, Johna Paczkowskog sa stranice BuzzFeed, što znači kako je odluka da odustanu od dizajna vlastitog zaslona možda donesena relativno nedavno.

Apple odustaje od dizajniranja vlastitog zaslona?

Umjesto svog zaslona, Apple nudi navedeni 5K zaslon od tvrtke LG, kao i 4K zaslon, koji je također izradio LG. Na dizajnu oba zaslona sudjelovao je Apple, te su oba optimizirana za Appleove proizvode, odnosno moguće je podesiti svijetlost i ostale postavke zaslona preko Mac računala.

5K LG UltraFine zaslonu potreban je Thunderbolt 3, pa je zato u ovom trenutku kompatibilan samo s novim MacBook Pro računalima, dok je 4K UltraFine zaslon kompatibilan sa svakim Mac računalom koje ima USB-C ulaz.

Oba zaslona nude mogućnost punjenja, podršku za široku paletu boja, ugrađene stereo zvučnike, kao i dodatne ulaze za povezivanje dodataka. 5K zaslon ima i kameru i mikrofon, što znači kako ima većinu opcija koje su prema glasinama trebale biti na Appleovom novom zaslonu.

Izvor: macrumors.com

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!