imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Apple objavio popis najboljih aplikacija i igara 2017.


Kao i obično krajem godine, Apple je objavio popis najpopularnijih aplikacija i igara u prethodnoj godini.

Jedina razlika ove godine jest da su iskoristili tab „Today“ u App Storeu: tako su već napravili neke spektakularne popise. Pogledajmo tko su pobjednici. Prvo imamo najpopularnije trendove godine, njih četiri da budemo precizniji: proširena stvarnost, PVP igre, obzirnost i umjetnost.

Redovito se bavimo temom AR igara i aplikacija. To nije čudno: ARKit bio je Appleov najveći softverski hit ove godine, bez obzira na to što mu se pridaje manje pažnje nego što bi se davalo nekom operativnom sustavu. Top igre ove kategorije su Fishing GO, IKEA Place, magicplan i Sky Guide AR.

Igra godine i aplikacija godine posebno su navedene u kategorijama iPhonea, iPada, Maca, Apple Watcha i Apple TV-a.

Počnimo s lošim vijestima: u kategorijama Apple Watcha i Apple TV-a nema Europe – mi nismo dobili nijednu igru ove godine. Međutim, u drugim kategorijama ima nekih genijalnih hitova.

Aplikacija godine za iPad: Affinity Photo

Ova aplikacija prva je sveobuhvatna i profesionalna aplikacija za uređivanje slika koja je optimizirana za iPad na temelju nagrađivane aplikacije za računala istih razvojnih programera. Garantiraju brzo i precizno korištenje zahvaljujući Metal platformi, s istim funkcijama dostupnima u računalnoj verziji.

Aplikacija godine za iPhone: Enlight Videoleap

Da, i na mobitelu možete lako napraviti kreativan video. To dokazuje Enlight Videoleap, a uz to nudi i vrhunske funkcije kako za početnike, tako i za profesionalne korisnike.

Aplikacija godine za Mac: Aurora HDR 2018

„Najprodavaniji HDR program za uređivanje slika na Macu“ nudi rješenja za sav spektar HDR fotografija, od gotovo prirodnih do onih ekstremnih. Nedavno smo pisali i o HDR-u.

Igra godine za iPad: Hidden Folks

Genijalna igra traženja koja je sasvim drugačija od uobičajenih igara te kategorije. Sve je crno-bijelo i crtano rukom. Programeri su izradili više od 17 različitih „razina“ raznih veličina, i zbilja nije lako uočiti sve sitne detalje.

Igra godine za iPhone: Splitter Critters

Igra koja je osvojila Appleovu nagradu za dizajn ponovno se našla na pobjedničkom mjestu. Ova izuzetno kreativna igra osvojila je brojna srca. Zanimljiv način igre, zeznuto trganje papira te nevjerojatni zvučni efekti garantiraju jedinstven doživljaj.

Igra godine za Mac: The Witness

Ova igra nudi više od 500 logičkih igara te odlične grafičke prikaze, a cilj je složiti priču korak po korak nakon što se probudite na jednom otoku. Malo šetanja, malo logičnog razmišljanja, ali sve samo najbolje.

Uz igre i aplikacije dobili smo i paket naljepnica za iMessage. Ovakvi paketi inače se plaćaju, a ovdje vjerojatno nisu popularni kao s druge strane bare.

Više popisa i detalja možete pronaći na stranici Appleovih razvojnih programera.

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.