imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple objavio datum za WWDC 2017

Apple objavio datum za WWDC 2017


Vijesti zaista dolaze ranije ove godine: Appleova godišnja konferencija za developere, WWDC, održat će se u San Joseu u saveznoj državi Kaliforniji od 5. do 9. lipnja. Zašto je to važno za nas? Zato što Apple tradicionalno iskoristi ovu priliku za predstavljanje novih iOS, macOS i watchOS operativnih sustava na otvaranju događaja.

Apple je objavio datum i mjesto održavanja ovogodišnjeg WWDC-a na svojoj web stranici – mjesto održavanja je malo drugačije od dosadašnje tradicije, jer će developeri sa svih strana svijeta dolaziti u San Jose, prvi puta nakon 2002. godine, što znači kako se možemo oprostiti od Moscone Centera u San Franciscu ove godine, nakon jednog i pol desetljeća.

Apple objavio datum za WWDC 2017

Iako je konferencija primarno za developere, mnogi ljudi prate otvaranje događaja, jer Apple obično na njemu predstavi najnovije operativne sustave. To se vjerojatno neće promijeniti 2017. godine, pa ćemo imati priliku vidjeti iOS 11, macOS 10.13, watchOS i tvOS prvi puta 5. lipnja. Znaju se objaviti i neka druga iznenađenja, iako tvrtka nije predstavila novi hardver zadnjih nekoliko godina.

Nova/stara lokacija je McEnery Convention Center koji se nalazi samo nekoliko minuta od Appleovog novog sjedišta u Cupertinu. Kao i obično, više od 1000 Appleovih inženjera bit će na ovoj konferenciji, gdje će održavati predavanja za otprilike 5000 posjetitelja. Gradska administracija također će sudjelovati na konferenciji, a pripremaju mnoge zanimljive programe za posjetitelje.

Apple objavio datum za WWDC 2017

Zašto se događaj održava na ovoj lokaciji ove godine, te zašto su ju najavili mjesecima prije nego što to inače rade? John Gruber imao je priliku obaviti kratak razgovor s Philom Schillerom, koji mu je rekao kako su htjeli pomoći developerima. Ako prije saznaju za događaj, imaju više vremena za organizaciju putovanja, a grad je puno jeftiniji od San Francisca što se tiče hotelskih soba. Gradonačelnik San Josea Sam Liccardo dao je slijedeću izjavu:

Presretni smo što je Apple odabrao za mjesto održavanja WWDC-a 2017. godine upravo San Jose, srce Silicijske Doline i mjesto održavanja prvog WWDC-a. Veselimo se suradnji s tvrtkom kako bismo priredili posebno iskustvo za tisuće posjetitelja u San Joseu. U ime našeg grada, želio bih pozvati sve Appleove developere, partnere i entuzijaste diljem svijeta da nam se pridruže u San Joseu kako bi svjedočili predstavljanju najnovijih inovacija.

Cijena ulaznice bit će 1599 dolara, a moći ćete ju “osvojiti”, točnije dobiti priliku da ju kuptie, kao i prijašnjih godina. Registracija će započeti 27. ožujka u 20 sati po našem vremenu, a prije nego što dobijete mogućnost registracije, morate biti dio Appleovog programa za developere. Ako će uživo prenositi prezentaciju na svojim stranicama, a ne vidimo razlog zašto ne bi to učinili, moći ćete pratiti prezentaciju uz komentare korisnika uživo.

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!