imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple objavio Clips, novu aplikaciju za video


Napokon je stigla Clips, Appleova aplikacija za slikovni i video sadržaj, namijenjena prvenstveno za društvene mreže. Sadrži filtere, titlove uživo te razne umetke, koje možete podijeliti putem aplikacije Messages ili bilo koje društvene mreže.

Apple je u Clips stavio sve što možemo očekivati od takvog tipa aplikacije: sučelje koje je dobro strukturirano i jednostavno za uporabu, različite metode uređivanja te jedinstveni algoritam za automatsku izradu titlova. Tako je, sve što kažete na svom jeziku može se dodati u obliku titlova, a sustav je čak i prilično točan. Čini se kao da su uzeli ponešto iz svake slične aplikacije, od Instagrama do Snapchata, a dodali su i nešto što nalikuje zaigranom sučelju za uređivanje iz iMoviea.

#clips #apple #fun #cat #bengal #cartoon

Andras Horvath (@handrashu) által megosztott bejegyzés,

U svojoj objavi za javnost, Apple obećava izražajna videa. Nisu išli dalje od toga jer je u svrhu jednostavnosti čitava aplikacija razrađena oko društvenih mreža. Kada u videu označite svoje prijatelje, aplikacija ih automatski stavlja na vrh liste za dijeljenje, pa će video najprije doći onih osoba kojima ga najviše želite pokazati. Bez brige, nema nikakvih zastrašujućih timelinea, vrlo jednostavno možete napraviti video od jedne do dvije minute te umetnuti titlove, emotikone, full-screen postere te glazbu iz jedinstvene kolekcije. Možete upravljati snimkama u realnom vremenu te dodavati sadržaj snimljen kamerom.

#cat #bengal #apple #clips #draw

Andras Horvath (@handrashu) által megosztott bejegyzés,

Clips je poput praznog platna za svakoga. To je kreativan alat koji svi mogu koristiti kako bi lako i brzo složili zanimljivi video: aplikacija slaže dovršene snimke u niz čiji redoslijed možete mijenjati. Možete dodavati titlove i umetke čak i između videa, te zapravo napraviti što god želite (u okviru mogućnosti mobitela, naravno). Video snimate pritiskom na veliku crvenu tipku, a funkcija izrade titlova na prvom je tabu. Tu možete birati između nekoliko mogućnosti, ali jezik titlova bit će jednak jeziku vašeg uređaja. Znači, ako koristite iPhone na engleskom jeziku, i titlovi će biti na engleskom.

Aplikacija je dostupna besplatno za iPhone i iPad, a mi je sa zadovoljstvom preporučujemo svima koji vole iskušavati nove stvari, ili pak onima koji jednostavno vole društvene mreže.

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.