imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple naručuje 70 milijuna zakrivljenih OLED zaslona


Prema izvješću Nikkeia, Samsung će biti isporučitelj i ovih zaslona, kao što je odgovoran i za obične OLED zaslone. Prema glasinama iz veljače, radi se o narudžbi od oko 160 milijuna komada.

Ako su informacije kojima Nikkei raspolaže točne (a obično jesu), postaje sve izvjesnije da ćemo ovog rujna vidjeti tri nova iPhonea. Radi jednostavnosti, o njima obično govorimo kao o iPhoneu 7s, iPhoneu 7s Plus i iPhoneu 8, ali još uvijek ne znamo koja će njihova službena imena biti. Prema spomenutom izvješću, čini se da će sedmice imati obične OLED zaslone (onih 160 komada koje je Apple naručio), a 70 milijuna zakrivljenih zaslona namijenjeno je iPhoneu 8.

01_apple_ordering_70mil_bent_oled_panels

Iako ni ova brojka nije mala, Nikkei navodi da će Samsung ukupno proizvesti 95 milijuna zaslona do kraja godine, kako bi se pripremio za očekivanu navalu kupnje. Ta tvrdnja zvuči pomalo arogantno, osobito nakon vijesti da se tvrtka nije mogla nositi s velikom potražnjom prije nekoliko mjeseci. Čini se da su uspjeli naći rješenje za taj problem. To znači da će ova južnokorejska tvrtka biti ekskluzivni proizvođač ekrana za najnoviji iPhone, premda je Apple pokušavao pronaći nekoga drugoga. Međutim, izgleda da samo njihovi najveći rivali posjeduju „najnapredniju“ tehnologiju na tom području.

Današnje izvješće dodatno potvrđuje naše ideje o uređajima koje ćemo upoznati u rujnu. Tako se u izvješću navodi da će sva tri uređaja biti vodootporna te da će se moći puniti bežično. Ova druga značajka još uvijek ima neke nedostatke: dobavljači se uporno trude riješiti problem pregrijavanja. Novi iPhone 8 mogao bi imati zakrivljeni zaslon dužine 13,2 cm i to bez Home tipke, a i cijena bi mu mogla biti malo viša. S druge strane, modeli 7s zadržali bi tipku Home na ekranu.

02_apple_ordering_70mil_bent_oled_panels

Postoji i velika vjerojatnost da će se uvesti i neka vrsta 3D tehnologije za slike, a koja će se moći koristiti za nove biometričke metode identifikacije, poput prepoznavanja lica i/ili mrežnice. Još se uvijek ne spominje hoće li ta tehnologija biti dostupna u svim modelima.

Ipak, moguće je da će lansiranje biti odgođeno ovisno o potražnji – većina izvora za sada navodi da će iPhone 8 najvjerojatnije biti dostupan tek početkom sljedeće godine.

Ako želite znati više o ovoj dugo očekivanoj OLED tehnologiji, te otkriti koje su njezine prednosti i mane, bacite oko na ovaj članak.

Izvor: 9to5mac

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!