imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Apple Music stigao na Android

Apple Music dostupan i na Androidu


Apple je jučer izbacio svoju prvu, pravu aplikaciju za Android, a u pitanju je aplikacija za Apple Music, servis za streaming glazbe koji je debitirao na iOS-u prije četiri mjeseca.

Baš kao i na iOS-u, Apple Music na Androidu radi posebne playliste koje prate ukus korisnika, omogućava slušanje Beats 1 radija, a novi korisnici mogu besplatno iskoristiti probno razdoblje u trajanju od tri mjeseca. Apple Music je dostupan u svim zemljama u kojima je dostupna i iOS inačica, osim Kine.

Nakon što je Apple predstavio Apple Music u lipnju, mnogi su ostali iznenađeni kada je najavljeno kako će se kasnije pojaviti i aplikacija za Android uređaje. “Android korisnici, dobro došli na Apple Music”; napisao je Eddy Cue na Twitteru nakon što je aplikacija jučer postala dostupna.

Apple Music na Androidu

U intervjuu za magazin Billboard, Cue kaže kako je iskustvo korištenja praktički isto kao na iOS-u: “Ako ste koristili aplikaciju na iOS-u, onda znate kako je koristiti na Androidu. Željeli smo da bude dostupna svima”, rekao je Eddy Cue.

S druge strane, Cue je za TechCruch izjavio kako je Apple novu aplikaciju napravio po Android standardima: “Aplikacija je napisana od nule za Android pa smo željeli da tako i izgleda. Znate li onaj njihov padajući izbornik koji izgleda kao hamburger? I to smo dodali”, kaže Cue.

Apple Music na Androidu

Mnogi se pitaju zašto se Apple toliko trudi oko konkurentske platforme, no isto tako, mnogi zaboravljaju da je Apple isto tako napravio iTunes aplikaciju za Windowse, nakon čega je prodaja iPoda značajno porasla. “Izuzetno je važno da glazbenici dobiju čim veću publiku, a nama je važno da korisnici koji možda nisu do sad probali naše uređaje, vide kako to izgleda”, kaže Cue.

Prošlog mjeseca, Apple je izjavio kako je 6.5 milijuna ljudi odlučilo nastaviti koristiti Apple Musicu nakon što je im je istekao besplatan period od tri mjeseca, što Apple stavlja direktno iza Spotifyja koji ima 20 milijuna aktivnih korisnika.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!